latinica  ћирилица
08/01/2016 |  12:22 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Акција младих СНСД-а "Српска и даље слави" (ФОТО/ВИДЕО)

На штандовима у готово свим градовима Српске, грађани ће имати прилику да пошаљу на разгледницама своје мишљење о прослави Дана Републике Српске страним судијама, тужиоцима и високом представнику у БиХ Валентину Инцку.
Градишка: Млади СНСД-а са заставом Српске (фото: Twitter/@SNSDDodik) -
Градишка: Млади СНСД-а са заставом Српске (фото: Twitter/@SNSDDodik)

Предсједник одбора Младих социјалдемократа Нови Град Милан Жујић рекао је да у оквиру акције "Српска и даље слави" грађани имају прилику на разгледницама написати мишљење о прослави Дана Републике Српске, 9. јануара, и послати га страним судијама, тужиоцима и високом представнику у БиХ Валентину Инцку.

Он је рекао да би из Републике Српске требало да буде послато 10.000 разгледница из свих општина и градова Српске.

Акција "Српска и даље слави" у Новом Граду (фото: Срна)

"Разгледнице ће бити прослијеђене на адресе страних судија и тужилаца и високом представнику у БиХ Валентину Инцку како би они били упознати са ставом грађана везано за обиљежавање Дана Републике Српске", рекао је Жујић.

У Градишци, млади СНСД-а пронијели су главном улицом заставу Српске дугачку 29 метара.

Претходно су Млади социјалдемократи на штанду у центру града грађанима Градишке дијелили мајице са натписима "Славимо Републику" и разгледнице, које ће грађани бити у могућности да пошаљу ОХР-у и Уставном суду БиХ.

Велико интересовање за акцију младих СНСД-а је и у Источном Новом Сарајеву

Млади социјалдемократи и грађани Зворника поручили су високом представнику у БиХ Валентину Инцку, те страним судијама и тужиоцима, да би било најбоље и коректно да народу Републике Српске честитају 9. јануар - Дан Републике Српске из својих матичних земаља.

"Шаљемо поруку Инцку и страним судијама и тужиоцима да је вријеме да иду кућама и да у својим земљама свом народу одређују које ће датуме обиљежавати и славити, а не нама", рекла је секретар Општинског одбора Младих социјалдемократа Зворник Сандра Еркић.

Зворник: Акција младих СНСД-а (фото: Срна)

Она је у оквиру акције "Српска и даље слави" нагласила да млади ове земље и њени грађани никада неће прихватити оспоравање Дана Републике Српске, која је настала вољом српског народа.

"Историјски датуми настали вољом и заслугом српског народа, међу којима је 9. јануар, никада нам не могу ускратити ни стране судије нити међународни представници и зато је боље да иду кући, што им срдачно препоручује народ српске овим разгледницама", рекла је Еркићева.

Члан Предсједништва СНСД-а Сања Вулић (фото: Срна)

У Добоју, члан Предсједништва СНСД-а Сања Вулић поручила је да је Република Српска током 20 година показала да има стабилне институције које могу одговорити на све изазове, са препознатљивим лидером Милорадом Додиком на њеном челу.

"Поручујемо грађанима да поштују и воле своју Републику Српску, јер њен опстанак гарантује будућност и опстанак генерација које стасавају", истакла је Вулићева током акције "Српска и даље слави", коју Млади СНСД-а реализују у већини општина Републике Српске.

Она је оцијенила да је вријеме да високи представник Валентин Инцко напусти БиХ, јер је његово дјеловање искључиво усмјерено на ометање рада и функционисања Републике Српске и не доприноси економском и друштвеном развоју овог простора.

"Његова /Инцкова/ мјесечна плата је у вриједности једног просјечног стана у Републици Српској, и онда нам је јасно колико у ствари крчми новац од грађана Републике Српске и генерално БиХ", рекла је Вулићева.

Координатор акције "Српска и даље слави" Весна Јовановић поручила је Инцку и страним судијама Уставног суда БиХ да нико не може да се противи вољи српског народа да је 9. јануар Дан Републике Српске.

Велики број грађана Бањалуке дошао је да подржи акцију младих СНСД-а и да поручи да "Српска и даље слави"!

Вршилац дужности предсједника Градског одбора Савеза независних социјалдемократа Бијељина Синиша Максимовић поручио је данас да је Република Српска трајна категорија.

"За Републику Српску свој живот је дало 21.000 бораца што нас опредјељује да Српску и даље градимо како би била још чвршћа и стабилнија. Својим радом, знањем и умијећем допринијећемо да она буде још боља", рекао је Максимовић на конференцији за новинаре Младих социјалдемократа Бијељина.

Он је честитао Младим социјалдемократама Бијељина који су организовали акцију поводом Дана Републике Српске – 9. јануара, а која ће бити реализована сутра на градском тргу у 13.00 часова.

Више стотина грађана Требиња јутрос је са Трга слободе у центру града упутило разгледнице са мотивима Републике Српске судијама Уставног суда БиХ, које су 9. јануар - Дан Републике прогласиле неуставним.

Током кампање "Српска и даље слави", коју на подручју Републике Српске спроводе Млади социјалдемократи, дијељене су и заставе Републике Српске и мајице са натписом "Славимо Републику".

Народни посланик Лука Петровић је истакао да је ово реакција на срамну одлуку Уставног суда БиХ, као и порука да је Република Српска светиња.

Акција младих СНСД-а у Требињу (фото: Срна)

Млади социјадемократи у Брчком сутра ће организовати акцију исписивања разгледница које ће бити послате високом представнику Валентину Инцку и страним судијама Уставног суда БиХ са поруком да српски народ не одустаје од Дана и крсне славе Републике Српске.

Предсједник Младих социјалдемократа из Брчког Срђан Блажић рекао је да је ова активност у саставу опште кампање под називом "Српска и даље слави", која ће поводом Дана Републике Српске бити организована у 27 општина Републике Српске.

"Позивамо све младе људе којима је Република Српска у срцу да изађу у суботу, 9. јануара, са почетком у 11.00 часова на Трг младих у Брчком, одакле ћемо упутити поруке на разгледницама", рекао је Блажић.

Потписивањем разгледница са порукама које ће бити упућене високом представнику у БиХ и страним судијама у Уставном суду БиХ, Млади социјалдемократи општине Власеница обиљежили су Дан Републике Српске.

Акција младих СНСД-а у Власеници (фото: Срна)

Предсједник Власеничког одбора Младих СНСД-а Сузана Ђурић изјавила је да је ријеч о акцији под називом "Српска и даље слави", коју су чланови подмлатка СНСД-а организовали у цијелој Српској.

"Овдје смо поставили наш штанд на коме грађани имају могућност да попуне наше разгледнице. Овим гестом желимо да нагласимо да се не слажемо са укидањем Дана Републике. Славићемо га и даље што је порука коју данас шаљемо", рекла је Ђурићева.

Она је додала да је акција наишла на веома добар одзив код грађана општине Власеница, који су у великом броју потписали разгледнице са порукама подршке Дану Републике Српске.

Акција "Српска и даље слави" Младих социјалдемократа из Приједора, организована на малом градском тргу у Приједору поводом, како су рекли, политичке одлуке Уставног суда БиХ да забрани Републици Српској слављење 9. јануара.

Предсједник Извршног одбора Младих социјалдемократа из Приједора Миленко Вујковић рекао је да је циљ акције да људи пошаљу поруке на разгледницама које се дијеле, а које иду високом представнику и Уставном суду БиХ с поруком да њима овдје више није мјесто и да више не доносе одлуке које су против Републике Српске и грађана Српске.