latinica  ћирилица
13/01/2016 |  10:53 | Аутор: Независне

Да ли сте за златну крофну од 100 долара?

Не, ово није прича о похлепном краљу Миди који је све што би дотакао претварао у злато, али је дефинитивно још једна идеја намењена ектравагантним људским лудостима, или можда Мидиним савременим сљедбеницима.
Златна крофна - Фото: илустрација
Златна крофнаФото: илустрација

Наиме, злато је суда око нас. Можете пити шампањац са листићима 24-каратног злата, можете користити млијеко за тијело са 24-каратним златом, а најновија у мору бизарних идеја на коју долазе блистави маркетиншки магови је вјероватно она “како продати све што сија“ па макар то била обична крофна.

У ствари не, није обична, она је преливена 24-каратним златним листићима! Филипински ресторан који се налази у Бруклину, продаје ову врсту крофни за тричавих 100 $ по комаду. Кажу да су неки Њујорчани недавно били спремни да плате за 12 крофни невјероватних 1,200 $. Цијена злата се креће око 1.075 $ за унцу. Драгоцјена посластица може се пронаћи у Manila Social Clubu који је у власништву кувара Бјорн Дела Круза.

Ресторан је промовисао крофне и на Инстаграму, гдје су се прве муштерије одмах похвалиле фотографијама златних крофни купљених како би свечано прославили улазак у Нову годину.

Ресторанска регуларна понуда крофни продаје се по доста разумнијој цијени, него златна верзија и 12 крофни кошта укупно $40.

Дела Круз каже да је отпочео са производњом златних крофни из чисте забаве и знатижеље. Људским лудостима никад краја, а морамо признати да златна грозница за крофнама вјероватно тек почиње.