latinica  ћирилица
28/01/2016 |  18:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Фризери би да ошишају Доналда Трампа

Премда је својим често незграпним изјавама подијелио Американце, Доналд Трамп их је у једној ствари ипак ујединио: сви сматрају да фризура њујоршког милионера захтева хитну "реформу".
Чувена фризура Доналда Трампа подсјећа на клип кукуруза - Фото: илустрација
Чувена фризура Доналда Трампа подсјећа на клип кукурузаФото: илустрација

Коса републиканског кандидата у трци за Бијелу кућу је нешто "између дабровог репа и расцвјеталог клипа кукуруза", поетски се изразио француски фризер Фредерик Менетрије међу чијим клијентима су ријалити звијезда Ким Кардашијан и бразилска манекенка Алесандра Амброзио.

За овог стручњака, боја Трампове косе је прави "концептуални перформанс".
"Он вјероватно мисли да дјелује млађе", каже за АФП Менетрије, додајући да боја власишта америчког милијардера варира од јарко жуте до тамно риђе нијансе. Та "бизарност" је наглашена дугим праменом преко цијелог чела.

Кристоф, стилиста бројних звијезда са Беверли Хилса, истиче да је 80 одсто Трампове косе зачешљано на једну страну како би дјеловала гушће и што више покрила тјеме.

Ова фризура, с којом се први пут појавио крајем 1980-их година, постала је Трампов заштитни знак. Карикатуристима је довољно да нацртају само прамен да би читаоци одмах схватили о коме је ријеч.

За Стефана Бодена, који се бринуо за фризуре Уме Турман, Наоми Вотс и Ерика Катоне, Трампова "фризура боје жуманцета представља врхунац лошег укуса".

Луис Ликари, фризер прве Трампове супруге, Иване, тврди да је њујоршки магнат пресађивао косу.

Сам Трамп, пак, не пропушта прилику да каже како не носи перику: "Моја коса можда није много лијепа, али је моја".

Приликом једног митинга прошле године у Јужној Каролини, познати бизнисмен је затражио од једне активисткиње да се попне на бину и потврди "аутентичност његове гриве".

На опаску бораца за заштиту околине да штети озонском омотачу јер користи лак за косу, Трамп је одбрусио да ће то и даље чинити.