latinica  ћирилица
06/02/2016 |  16:33 ⇒ 17:47 | Аутор: Б92

Премијер лига- Лестер "разбио" Сити!

Лестер Сити наставио је да одушевљава све љубитеље фудбала широм свијета, побиједивши Манчестер Сити на Етихаду у дербију 25. кола Премијер лиге – 3:1 (1:0).
Лестер Сити - Манчестер Сити - Фото: Getty Images
Лестер Сити - Манчестер СитиФото: Getty Images

Екипа Клаудија Ранијерија одиграла је још један маестралан сусрет у низу и у потпуности надригала тим Мануела Пелегринија, пред његовим навијачима, а да није било Џоа Харта могла је и убједљивије да тријумфује.

"Лисице" су стигле до 15. побједе у сезони и укупно 53 бода, па сада имају шест бодова више од другопласираних "грађана".

Меч је почео идеално за госте, Александар Коларов направио је фаул уз гол аут линију, Ријад Марез послао лопту на петерац, а Роберт Хут, уз помоћ Мартина Демикелиса, смјестио лопту у мрежу. Лестер је наставио са нападима и послије вођства, па је Џо Харт морао да спасава свој тим у неколико наврата.

Услиједио је одговор Ситија у преосталих пола часа првог дијела игре, али домаћи нису успијевали ни да погоде оквир гола гостију, чији је задњи ред сјајно функционисао, да би послије само 180 секунди игре у наставку услиједио нови шок за домаће.

Ријад Марез је најпре прескочио Отамендија све са лоптом, онда Пабла Сабалету заобишао дриблингом, те са десетак метара лагано погодио ближи угао немоћног Харта.

Ни овога пута лидер није стао, Шинди Оказаки је недуго затим пропустио шансу да ријеши меч, али није Хут у 77. минуту.

Нијемац је меч живота крунисао сјајним скоком, послије корнера Алжирца који је уписао другу асистенцију, за коначних 3:0, али и показао да Демикелис нема мјеста у лигама гдје си игра озбиљан фудбал.

Коначан резултат сусрета поставио је Серхио Кун Агуеро у 88. минуту, када је са послије ударца из угла главом са ивице петерца напокон савладао Каспера Шмајхела.