latinica  ћирилица
06/02/2016 |  17:16 | Аутор: СРНА

Црнадак: Приоритет - наставак европских интеграција

Наставак европских интеграција остаје опредјељење и приоритет свих нивоа власти у БиХ, рекао је министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак на предавању у Атлантском савјету у Вашингтону о теми "Будућа европска иницијатива".
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

Предавању је присуствовао велики број представника америчке администрације, дипломатског кора, новинара и представника других области јавног живота Вашингтона.

Црнадак је присутне упознао с актуелном политичком ситуацијом у БиХ, спољнополитичким приоритетима БиХ и циљевима које је потребно достићи у будућности, саопштено је из МИП БиХ.

Он је нагласио значај предаје апликације за чланство БиХ у ЕУ, до чега би требало да дође већ 15. фебруара. Црнадак је говорио и о опредијељености за конструктивну сарадњу са НАТО-ом, поменувши и учешће припадника ОС БиХ у мировној операцији ИСАФ у Авганистану, уз напомену да у БиХ не постоји консензус о пуноправном чланству у овом савезу.

Одржан су округли сто отворена дебата у оквиру које су гости имали прилику да Црнатку постављају питања. Црнадак је разговарао и са директором за европске послове Савјета за националну безбједност САД Чарлсом Капченом о актуелној политичкој, економској и безбједносној ситуацији у БиХ и региону. Црнадак је овим састанком окончао посјету САД.