latinica  ћирилица
06/02/2016 |  19:48 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

Гатарић на К3 вербално напао политичке ривале, али и партнере (ВИДЕО)

Нови скандал у Прњавору. Овај пут главни актер је начелник ове општине Синиша Гатарић.
Синиша Гатарић - Фото: РТРС
Синиша ГатарићФото: РТРС

Након што се није одазвао позиву телевизије К3 да гостује у њиховој емисији "Потез", Гатарић је по њеном завршетку дошао у студио и вербално се обрачунао с осталим гостима - политичким ривалима, али и коалиционим партнерима.

Власт и опозиција у Прњавору требало да је пред камерама говоре о ономе што је у протеклом периоду урађено у овој општини. Синиша Гатарић тај дан, тврди, за тако нешто био је презаузет. Његово одсуство у емисији правдао је страначки колега и предсједник Скупштине општине.

Овакво образложење изазвало је критику осталих учесника. Драго Калабић (СНСД) сматра да је и то један од разлога што је Гатарић по завршетку емисије ипак дошао у студио. Калабић је рекао да их је Гатарић вербално напао, па и своје страначке партнере "како га нису бранили довољно".

Да је Гатарић био у студију - потврђује и снимак који је телефоном забиљежио Бране Жунић (ПДП). За овакво понашање Жунић има само једну ријеч - недопустиво. Како каже, у позадини свега је да он нема резултате.

Гатарић с тим није сагласан, наводећи да је као начелник општине тај дан имао неодложне обавезе.

- Ишао сам у Сарајево. А што се тиче конфликта, дошао сам кад сам стигао, то чак није ни био конфликт...Тема је била рад скупштине и ту је био наш предсједник Скупштине општине - каже Гатарић.

За Калабића је такав долазак на телевизију својеврстан притисак на медије.

Телевизија К3 имала је само један коментар - сви гости били су позвани у емисију. Њихово право је да се одазову позиву, али и да то не учине. У сваком случају, ово није први пут да наше екипе извјештавају о скандалима у Прњавору, у којима, по правилу учествују они који би својим суграђанима требало да буду узор у понашању.