latinica  ћирилица
06/02/2016 |  21:39 ⇒ 21:50 | Аутор: РТС

Троицки у финалу турнира у Софији

Српски тенисер Виктор Троицки пласирао се у финале турнира у Софији, пошто је у полуфиналу са 4:6, 6:3, 7:5 побиједио Словака Мартина Клижана.
Виктор Троицки (ФОТО: thenational.ae) -
Виктор Троицки (ФОТО: thenational.ae)

Троицки је до пете побједе у њиховом шестом међусобном дуелу дошао послије два сата и 23 минута игре.

Клижан је веома добро почео меч, пошто је већ у првом гему стигао до брејк лопте и одмах је искористио. Троицки је притискао сервис противника у наставку тог периода игре, али је Словак у седмом гему био тај који је поново одузео сервис противнику.

Троицки је у наредном гему успио да узврати одузимањем сервиса, а потом и да смањи на 5:4.

У гему када је Клижан сервирао за вођство од 1:0 у сетовима, Троицки је имао четири брејк шансе да дође до изједначења, али му то није пошло за руком па је послије велике борбе Словак у том периоду славио са 6:4.

Наставак меча у Софији донио је много узбуђења и доста преокрета. Клижан је водио са 2:1 у другом сету и имао је предност брејка, али је Торицки потом везао три гема и повео са 4:2.

Клижан, 44. тенисер на АТП ранг листи, је смањио на 3:4, али је Троицки још једном одузео сервис, те је без изгубљеног поена у свом сервис гему стигао до изједначења у сетовима.

У одлучујућем периоду виђен је само један брејк и то у 11. гему, који је направио Троицки, па је тако српски тенисер изборио пласман у своје друго финале на турнирима серије 250 у 2016. години.

Троицки ће сутра у финалу играти против Роберта Баутисте-Агута из Шпаније који је у полуфиналу побиједио Жила Милера из Луксембурга са 7:6 (5), 6:4.