latinica  ћирилица
06/02/2016 |  22:07 | Аутор: РТРС

Бијељина- Одржан Светосавски бал

У Бијељини је вечерас у организацији Светосавске омладинске заједнице Епархије зворничко-тузланске у сарадњи са РТРС и Етно селом "Станишићи" одржан Светосавски бал. Покровитељ ове манифестације је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Светосавски бал у Бијељини - Фото: РТРС
Светосавски бал у БијељиниФото: РТРС

Светосавски бал представља круну овогодишњих светосавских свечаности. Ова манифестација показује да чувамо и волимо своју културу и традицију, да баштинимо своје обичаје, а све у духу и кроз поруке Светог Саве.

Потонамјесник Миран Гавриловић, координатор Светосавске омладинске заједнице, истакао је да је порука оно што је Свети Сава за свог живота чинио и радио, а то је просвећивање српског народа. Гавриловић је изразио и увјерење да ће ова прелијепа  традиција бити настављена и постати традиционална.

Бијељина је поносна што се у овом граду већ пети пут одржава Светосавски бал, који подсјећа на дух светосавља и на Светог Саву који је ударио темеље српске културе и традиције, историје и науке. Ово је потврдио и градоначелник Мићо Мићић, истакавши да је много тога остварено у посљедњих 25 година у Бијељини.

Сав приход од Светосавског бала намијењен је у хуманитарне сврхе. Бројне личности из друштвено-политичког, привредног и јавног живота присуствовале су Светосавском балу.

У вечерашњем програму Светосавског бала наступили су хор Србадија, оркестар Бобана Копуновића, Драгица Радосављевић Цакана, Лена Ковачевић, Снежана Копуновић, Мира Шкорић, Бора Дугић, Чеда Марковић, КУД Градимир и глумица Биљана Ђуровић.