latinica  ћирилица
07/02/2016 |  08:28 | Аутор: ТАНЈУГ

ЕП у футсалу: Сјајна Србија надиграла Португалију

Футсал репрезентација Србије побиједила је селекцију Португалије са 3:1 (1:1) у посљедњем мечу А групе првенства Европе у Београду.
ЕП у футсалу: Србија (Фото:  M.Вукадиновић) -
ЕП у футсалу: Србија (Фото: M.Вукадиновић)

Стријелци за велики подвиг Србије били су Младен Коцић у осмом, Слободан Рајчевић у 37. и Милош Симић у 40, док је за Португалију једини гол постигао Рикардињо у 14. минуту.

Српски футсалери имаће сјајну прилику да остваре највећи успјех до сада, пошто ће у четвртфиналу играти са Украјином, у понедјељак од 21 сат.

У веома садржајној и занимљивој утакмици пред више од 11.000 гледалаца, изабраници Аце Ковачевића пружили су партију можда и изнад својих могућности и бацили на колена једног од главних фаворита за освајање шампионата.

Србија је од старта кренула да притиска гол Португалаца и то је матријализовала голом Коцића, када је са десне стране "заломио" противника и снажним шутем донио свом тиму вођство.Послије тога ређале су се шансе на обје стране, да би потом београдска публика могла је да види зашто је Рикардињо најбољи играч свијета.

Омалени играч је мајсторијом пребацио лопту преко главе свог чувара и матирао сјајног Миодрага Аксентијевића. Тада је скоро цијела Арена устала на ноге како би га поздравила, на шта он није остао равнодушан.

Друго полувријеме донијело је опрезну игру обе екипе, али је Србија српљиво чека тренутак да тријумфује и дочекала га у посљедња три минута.

Капитен Марко Перић луцидно је провукао лопту до Слободана Рајичевића, који је "фелшом" матирао Португалце за 2:1.
Тачку на велики тријумф и славље у Арени ставио је Симић.