latinica  ћирилица
07/02/2016 |  09:27 | Аутор: СРНА

Мирослав Симовић - предсједник Општинске организације ДНС-а Пале

На Палама је јуче формирана Општинска организација Демократског народног савеза за чијег предсједника је изабран Мирослав Симовић.
Пале: Формирана Општинска организација Демократског народног савеза - Фото: СРНА
Пале: Формирана Општинска организација Демократског народног савезаФото: СРНА

Симовић је истакао да му је част и обавеза да одговорно ради у странци као што је ДНС, која је увијек досљедна и има јасна одреднице за очување Републике Српске и њених надлежности.

"Ми на Палама са новом енергијом постајемо незаобилазан политички фактор и политичко освјежење", рекао је Симовић и додао да се ДНС већ спрема за локалне изборе.

Он је навео да вечерас формирани Општински одбор ДНС-а Пале чине млади људи, школовани на респектабилним високошколским установама, који су одлучни за промјене у овој средини.

"Могу да обећам да ће се ДНС поносити овим општинским одбором и да резултати и рад неће изостати у наредном периоду", истакао је Симовић и додао да ће им приоритет бити да више учествују у раду Скупштине општине Пале и да коначно у локални парламент уђу са што више одборника, а самим тим да са више амандмана учествују у његовом раду.

Предсједник ДНС-а Марко Павић рекао је да ДНС никада није употребљавао језик мржње, никога није клеветао, као и да је у први план увијек стављао економију и запошљавање, те да је интересе грађана заступао у институцијама и није преносио овлаштења са Републике Српске на ниво БиХ.

Он је истакао да је најважније да је ДНС окренут локалним заједницама, њиховом развоју и што већем учешћу грађана у креирању одлука и изразио наду да ће се велики број људи на овом подручју опредијелити да им да повјерење.

Павић каже да ова странка није била задовољна резултатима које су постизале општинске организације у Сарајевско-романијској регији, због чега их је све распустила, а сада је поново у току формирање свих општинских одбора.

"И вечерашњи и претходна два скупа говоре да смо били у праву што смо то урадили јер кроз ове изборе сада добијамо младе, енергичне људе који нису ничим оптерећени и размишљају само о свом граду и Републици Српској", рекао је Павић.

Павић је рекао да ДНС бира људе за које гарантује да неће огрести у криминалу и корупцији и зато чланова ове странке нема у аферама и у "жутој" штампи.

"Нема боље борбе против криминала и корупције него изабрати младе, поштене људе, ничим оптерећене, да воде предузећа и институције", навео је Павић.

Предсједник Повјереништва за Изборну јединицу осам Ненад Нешић истакао је да су задаци ДНС-а на Палама да буде незаобилазан фактор у формирању локалне власти послије овогодишњих избора.

Нешић се нада да ће ова странка и даље расти и да ће то оправдати резултатима на октобарским изборима.

Он је напоменуо да је ДНС у Сарајевско-романијској регији имао осам општинских одбора који су распуштени, а да су поново формирана три - Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Пале гдје је концентрисано 80 одсто становништва које припада Изборној јединици осам.

Изборној скупштини паљанске Општинске организације ДНС-а, осим великог броја чланова, присуствовали су и потпредсједник ДНС-а Споменка Стевановић, предсједник регионалног одбора ДНС-а Зворник Неђо Трнинић и члан Главног одбора странке Лејла Решић.