latinica  ћирилица
07/02/2016 |  12:04 ⇒ 15:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Оштра порука Олбрајтове женама: Гласаjте за Хилари

Бивша америчка државна секретарка Медлин Олбрајт упутила је на предизборном скупу подршке Хилари Клинтон оштру поруку младим женама које не планирају да на предстојећим предсједничким изборима гласају за Клинтонову, објавили су амерички медији.
Подршка Мадлен Олбрајт Хилари Клинтон на скупу у Њу Хемпширу (Фото: Bloomberg News) -
Подршка Мадлен Олбрајт Хилари Клинтон на скупу у Њу Хемпширу (Фото: Bloomberg News)

"Имајте на уму. У паклу је резервисано посебно мјесто за жене које не помажу другим женама", рекла је Олбрајтова на скупу у Њу Хемпширу, што је у сали поздрављено аплаузом, али је на социјалним медијима реакција ипак била пуно негативнија, пренио је "Волстрит џорнал".

Тај лист наводи да, кад се пушта у виду кратког видео снимка или се прочита у виду кратке поруке на Твитеру, изјава Медлин Олбрајт звучи готово као пријетња другим женама: "Помозите Хилари Клинтон или вам се лоше пише."

Неки коментатори су се на друштвеним мрежама запитали да ли треба да помогну и другој жени која жели да се укључи у трку за избор предсједника САД, бившој директорки "Хјулит Пакарда" Карли Фјорини, док су други изразили чуђење зашто би жена морала да гласа за жену, умјесто да има слободу да изабере на основу идеја које те жене заступају.

Медлин Олбрајт, која је била државни секретар у вријеме док је на мјесту предсједника биo Хиларин супруг Бил Клинтон, у изјави у Њу Хемпширу је заправо цитирала саму себе, будући да је ту реченицу први пут изговорила у говору 2006. године.

Портпарол Клинтонove Ник Мерил је, пошто је изјава Олбрајтове оштро критикована на друштвеним медијима, изјавио да је она ту реченицу рекла "буквално већ више стотина пута".