latinica  ћирилица
07/02/2016 |  12:28 ⇒ 20:14 | Аутор: СРНА

Марковић: Кормакова не поштује ни Српску, ни изборну вољу њених грађана

Члан Главног одбора СНСД-а Милица Марковић рекла је да је амбасадор САД у БиХ Морин Кормак, изјавом да "не жели да се састане са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком јер не показује опредјељење ка позитивној будућности за грађане БиХ", још једном потврдила да не поштује Републику Српску, односно изборну вољу већине њених грађана.
Милица Марковић - Фото: РТРС
Милица МарковићФото: РТРС

"Али, истина је сасвим другачија - предсједник Републике Српске не жели да се састаје с њом, као дипломатом који ради против Републике Српске и њених институција, која фаворизује губиташе са претходних избора и својим изјавама директно ради против актуелне власти само зато што ова власт неће да урушава Републику, одузима њене надлежности и ради на унитаризацији БиХ", истакла је Марковићева у изјави Срни.

Она је додала да "само гостовање Кормакове на БН телевизији, која је већ дуже вријеме представља службено гласило такозваног Савеза за промјене, много говори".

"Прије свега, да је амбасадор Кормак изгубила не само политичке критеријуме, већ и критеријуме доброг укуса с обзиром на то да БН телевизија годинама слови као фабрика лажи, неукуса и простаклука", оцијенила је Марковићева.