latinica  ћирилица
08/02/2016 |  12:59 | Аутор: СРНА

УСКОК: Трећа истрага против Мамића

Хрватска Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала /УСКОК/ покренула је још једну истрагу против извршног предсједника Фудбалског клуба "Динамо" Здравка Мамића и још шест лица због сумње да су клуб оштетили за више од девет милиона евра.
Здравко Мамић (Фото: FaH) -
Здравко Мамић (Фото: FaH)

Уз Мамића, новом истрагом поновно су обухваћени његов брат Зоран, син Марио, бивши главни директор и члан управе "Динама" Дамир Врбановић, двоје предузетника Игор Крота и Сандро Стипанчић, те још једно лице, преносе хрватски медији.

Мамић је осумњичен да је са осталима договарао фиктивне уговоре између "Динама" и компанија из Велике Британије, Швајцарске, Уједињених Арапских Емирата, Светог Винсента и Гренадина, Белизеа, Хонг Конга, Гибралтара и САД за непостојеће услуге посредовања приликом трансфера играча.

Иностране компаније су потом испостављале рачуне за непостојеће услуге, које је "Динамо" плаћао.

Мамићу је на терет стављено и да је договорио уговор којима се само одређеним играчима утврђује право на исплату 50 одсто будућег трансфера, који је у цијелости требало да припадне клубу, али је неосновано завршио у иностраним компанијама.

Ријеч је о трећој истрази против Здравка Мамића који се од раније уз кауцију брани са слободе, због чега УСКОК овог пута неће тражити истражни затвор за осумњичене.