latinica  ћирилица
08/02/2016 |  14:09 | Аутор: СРНА

У уторак облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно са слабом кишом у западним подручјима, саопштили су метеоролози.
Киша  (илустрација) -
Киша (илустрација)

Јутро на истоку и сјеверу биће умјерено до облачно и суво, а на југу и југозападу облачно са кишом, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Током дана на југу и југозападу остаје облачно са кишом повремено, у осталим крајевима биће суво уз краткотрајне сунчане интервале.

Федерални хидрометеоролошки завод издао је наранџасто упозорење због могућих јаких олујних удара вјетра од 65 до 95 километара на час у цијелој земљи те због падавина у Херцеговини и западним подручјима од 40 до 80 литара по метру квадратном.

Најнижа јутарња температура ваздуха биће између четири и 10, а највиша дневна између девет и 11 степени Целзијусових.

Данас је у Херцеговини, Крајини и западним подручјима БиХ било облачно са слабом кишом, а у осталим подручјима сунчано уз малу до умјерено облачност.

Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова: Бјелашница минус два, Чемерно један, Гацко четири, Калиновик, Невесиње и Иван-седло шест, Билећа осам, Ливно девет, Хан Пијесак, Рудо, Мраковица, Дринић, Мостар и Требиње 10, Соколац и Неум 11, Сарајево, Дрвар и Бугојно 12, Вишеград, Мркоњић Град, Рибник и Столац 13 степени Целзијусових.

У Новом Граду, Приједору, Јајцу и Бихаћу у 13.00 часова измјерено је 14 степени, у Фочи, Сребреници и Санском Мосту 15, Српцу 16, Бањалуци, Бијељини и Тузли 17, Зворнику и Зеници 18, те у Добоју 19 степени Целзијусових.