latinica  ћирилица
09/02/2016 |  19:38 ⇒ 20:13 | Аутор: СРНА

Чубриловић-Кормак: Стварати повољнији привредни амбијент

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић данас је у разговору са амбасадором САД у БиХ Морин Кормак указао на потребу да сви органи и институције у Републици Српској и БиХ своје активности усмјере на стварање повољнијег привредног амбијента, развој реалног сектора и побољшање стандарда живљења.
Кормак и Чубриловић - Фото: СРНА
Кормак и ЧубриловићФото: СРНА

Током разговора у Бањалуци, Чубриловић и Кормакова размијенили су ставове о актуелним политичким питањима у Републици Српској, БиХ и региону, посебно у контексту европских интеграција, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Чубриловић је изразио опредијељеност за европске интеграције и додао да је Народна скупштина Републике Српске активно учествовала од самог почетка процеса евроинтеграција.

Он је истакао чињеницу да је Народна скупштина Републике Српске једногласно усвојила изјаву о европском путу и значајано доприноси у доношењу и спровођењу реформских закона.

Говорећи о законској регулативи у области образовања, предсједник Народне скупштине Републике Српске указао је на потребу да се реформа свих нивоа образовања спроведе у складу са потребама тржишта рада, прилагођености европским стандардима и подизању квалитета образовног процеса.

"Чубриловић је рекао да је неопходна ефикасна сарадња свих полицијских структура у Републици Српској и БиХ, као и са међународним институцијама, посебно у области спречавања тероризма који представља реалну пријетњу за безбједност у региону", истиче се у саопштењу.