latinica  ћирилица
10/02/2016 |  16:29 ⇒ 16:59 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Одлука о систему координације није усаглашена са Владом Српске

Коментаришући наводе предсједавајућег Савјета министара Дениса Звиздића о усвајању Одлуке о систему координације процеса европских интеграција у БиХ, коју је Савјет министара усвојио 26. јануара 2016. године, предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да она није усаглашена са Владом Републике Српске.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

„Недопустиво је да предсједавајући Савјета министара Звиздић каже да је текст Одлуке о систему координације, коју је усвојио Савјет министара, послао ентитетским владама на упознавање. Његов задатак је био не да упозна ентитетске владе о усвојеном тексту, већ да ентитетске владе укључи у разговоре, да би текст, на крају, након његовог усаглашавања, био усвојен на свим нивоима власти“, истакла је Цвијановић, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе Републике Српске.

„Сматрам да је предсједавајући Савјета министара злоупотријебио састанак у Бањалуци. На састанку је договорено да нам Кабинет предсједавајућег пошаље радну верзију, а да Влада Републике Српске да своје коментаре на њен текст. Очигледно, он је тада од учесника састанка сакрио чињеницу да је Савјет министара Одлуку већ усвојио“, нагласила је премијерка Цвијановић и додала да ће се Влада Републике Српске и званично одредити према тексту Одлуке, али и према понашању Савјета министара", који је, како је наведено у саопштењу, "одлучио да сам, без укључености Владе Републике Српске, креира рјешења о стварима у којима Република Српска има јасно изражену уставну улогу".