latinica  ћирилица
12/02/2016 |  12:36 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

У Тужилаштву БиХ завршено саслушање Слободана Павловића

У Тужилаштву БиХ завршено је саслушање Слободана Павловића, власника Павловић банке, Пере Лазића, бившег генералног директора ове банке, те Љиљане Гарић и Благе Благојевића, које је Сипа по налогу Тужилаштва јуче лишила слободе.
Слободан Павловић (фото: cin.ba) -
Слободан Павловић (фото: cin.ba)

Адвокат Миодраг Стојановић, који заступа све четворо ухапшених, новинарима је, након саслушања, изјавио да се његови клијенти сумњиче за прање новца, злоупотребу службеног положаја и фалсификовање службених истправа, а у вези са кредитом који је Павловић банка 2007. године одобрила предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Стојановић је навео да се његови клијенти у овој фази бране ћутањем, с обзиром на то да им је Тужилаштво ставило на располагање обимну финансијску документацију и прелиминарне налазе вјештака финансијске струке.

- Осумњичени су истакли да задржавају право да се, након увида у ту документацију у вези са кредитом из 2007. који је Павловић банка дала Милораду Додику, изјасне детаљније на наводе из основа сумње, додао је Стојановић.

Из Тужилаштва БиХ су најавили да ће у току дана предложити мјере притвора, а у вечерњим часовима четворо осумњичених биће предато у надлежност Суда БиХ на даље поступање.

Стојановић је негирао јучерашње поједине медијске написе, да је Слободан Павловић јуче ухапшен приликом покушаја бјекстава, истичући да је власник Павловић банке све вријеме био у контакту са представницима Сипе.

"Он је био на службеном путу у Требињу и све вријеме је био на вези са представницима Сипе. У сваком тренутку им је говорио гдје се налази, тако да нема уопште сумње да је покушао побјећи. Он је из Требиња кренуо да се јави у сједиште Сипе и заустављен је код Мостара на путу према Сарајеву, а не у супротном смјеру што јасно говори да није имао намјеру да бјежи, појаснио је Стојановић.