latinica  ћирилица
12/02/2016 |  13:05 | Аутор: СРНА

Човић: У понедјељак предајемо захтјев за чланство у ЕУ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић у Бриселу ће у понедјељак, 15. фебруара, у име БиХ предати захтјев за чланство у ЕУ министру спољних послова Холандије Берту Кундерсу.
Драган Човић - Фото: СРНА
Драган ЧовићФото: СРНА

Свечаности ће присуствовати високи изасланик за спољну и безбједносну политику ЕУ Федерика Могерини и комесар за европску политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан.

Свечана церемонија предаје захтјева БиХ за чланство у ЕУ холандском предсједништву Савјета ЕУ биће одржана у згради Савјета ЕУ у 9.00 часова, након чега су за 9.30 часова планиране изјаве за медије.

Човић ће, потом, имати одвојене сусрете са Ханом, те потпредсједником Владе и министром спољних и европских послова Словачке Мирославом Лајчаком, најављено је из Предсједништва БиХ.

У 18.00 часова Човић ће се сусрести с предсједником Европске народне партије Жозефом Долом, а у 19.30 часова присуствоваће пријему поводом формалне предаје захтјева за чланство у ЕУ, чији су домаћини хрватски посланици у Европском парламенту и извјестилац Европског парламента за БиХ Кристијан Дан Преда.