latinica  ћирилица
12/02/2016 |  13:30 | Аутор: СРНА

Мећавник, Андрићград и "Кустендорф" у свјетском водичу

Међународни филмски и музички фестивал "Кустендорф", Мећавник и Андрићград нашли су своје мјесто у најпопуларнијем туристичком свјетском водичу "Усамљена планета".
Кустендорф (Фото:androidvodic.com) -
Кустендорф (Фото:androidvodic.com)

Овај највећи туристички водич осврнуо се на предивне предјеле Западне Србије, Мећавника и Андрићрада дајући детаљне инструкције на који начин да се стигне до ових дестинација, као и препорукама шта обавезно посјетити, преноси портал "Искра".

"Било да долазите хеликоптером, као славни посјетиоци 'Кустендорфа' Џони Деп и Моника Белучи, или живописним, кривудавим путем, Мокра Гора вас дочекује са 'вау' фактором", наводи се у овом туристичком водичу.

"Усамљена планета" описује Дрвенград као филмску бајку, истичући да га је изградио двоструки добитник "Златне палме" Емир Кустурица.

"На 'Кустендорфу' филмски ствараоци од Кине до Исланда приказују своја нова остварења, док вечерњи концерти пулсирају до раних часова", наводи се у водичу, док се Дрвенград препоручује као идеално мјесто за зимски одмор.

У тексту се наглашавају и љепоте Златибора и Таре, али и Андрићграда, каменог града у Вишеграду, друге креације режисера Емира Кустурице.