latinica  ћирилица
13/02/2016 |  14:42 ⇒ 14:46 | Аутор: sputniknews.com

Близнакиње са различитом бојом коже (ФОТО/ВИДЕО)

Једна Британка родила је близнакиње са различитом бојом коже. Вјероватноћа да се овако нешто деси је један према милион.
Близнакиње са различитом бојом коже (Фото: rs.sputniknews.com, Hannah Yarker) -
Близнакиње са различитом бојом коже (Фото: rs.sputniknews.com, Hannah Yarker)

Хена Јаркер, из околине Манчестера, изјавила је да је разлика у боји коже између близнакиња почела да се јавља неко вријеме послије рођења.

„Бебе су неко време након рођења имале исту боју коже, али су након три недјеље почеле све више да се разликују, почевши од боје очију до боје коже“, рекла је Јаркерова.

Близнакиње са родитељима (Фото: rs.sputniknews.com, Hannah Yarker)

Дјевојчица Анаја је наслиједила мамину свијетлу кожу и свијетле очи, док Мајла има тамнију пут, на оца Кајла Армстронга, који је мијешане расе.

„Обоје, и Кајл и ја, били смо шокирани када су дјевојчице почеле да се мијењају“, истакла је она.

За разлику од једнојајчаних близанаца, који се рађају када се оплођено јајашце мајке подијели на два једнака дијела са идентичним генима, различити близанци се развијају засебно и узимају различите гене од сваког родитеља.

Сестре близнакиње Анаја и Мајла (Фото: rs.sputniknews.com, Hannah Yarker)

Јаркерова каже да дјевојчице које сада имају 10 мјесеци и даље имају сличне црте лица, као и да их углавном облачи у идентичну гардеробу.

Међутим, како каже, то не спрјечава људе да, када их виде на улици, постављају многа питања.

„Људи су изненађени када их виде и свашта питају, од тога да ли су оне заиста сестре, да ли су уопште у сродству, до тога да ли су то моја дјеца“, објашњава Јаркерова.