latinica  ћирилица
17/02/2016 |  11:47 ⇒ 11:59 | Аутор: klix.ba

Прва балерина са хиџабом: : Stephanie Kurlow жели зближити свијет

Тинејџерка Stephanie Kurlow жели постати прва свјетска балерина са хиџабом, а то ће јој бити омогућено захваљујући стипендији компаније Björn Borg.
Стефани Курлов - Фото: Getty Images
Стефани КурловФото: Getty Images


Björn Borg. је произвођач спортске опреме и одјеће који је добио име по познатом шведском тенисеру. Компанија је, инспирисана позитивном причом 14-годишњакиње, одлучила пружити прилику Аустралки која својим примјером жели зближити свијет.

Млада балерина је преласком на ислам наишла на препреку због немогућности испуњења сна – плес уз ношење адекватне мараме. Она се упркос томе одлучила да покуша постати професионална плесачица, а како би ријешила свој чисто технички проблем (новац) затражила је помоћ. Захваљујући сакупљеним средствима путем интернета и партнерству са Björn Borg, она је добила прилику да уђе у историју.

"Желим позитивно утицати на уједињење свијета тако што ћу постати прва балерина која носи хиџаб. Тако желим бити инспирација другим људима како би вјеровали у себе и трагали за својим сновима", рекла је Kurlow која је на ислам прешла када је имала осам година.

Она је додала како жели спојити људе без обзира на религију или боју коже те како жели живјети у свијету у којем је прихватање другачијег најнормалнија ствар.