latinica  ћирилица
18/02/2016 |  12:52 ⇒ 13:22 | Аутор: РТРС

За трошкове Здравствене установе Брчко три милиона КМ (ВИДЕО)

Здравственој установи Брчко недостају љекари- специјалисти и опрема да би услуге биле урађене на вријеме и квалитетно. Влада ће због трошкова специјализације и обнављања опреме, ове године из буџета издвојити око три милиона марака.
Општа болница у Брчком  (Фото: brcko.tv) -
Општа болница у Брчком (Фото: brcko.tv)

Само на Одјељењу интензивне његе недостају три љекара- специјалисте, а два љекара овог одјељења су на субспецијлизацији. Они који свакодневно раде због тога су, и те како оптерећени, кажу у дирекцији Болнице. Из Опште болнице и Дома здравља на специјалистичким студијима је 16 љекара, чија мјеста, углавном, нису попуњена.

Додатни проблем за брчанско здравство је застарјела опрема и нефункционалност појединих одјељења. Има инструмената којима је рок употребе истекао још прије пет или десет година. Због тога ће Влада Дистрикта, и ове године из буџета издвојити око три милиона марака.

Одјељење за здравство предложиће да Скупштина усвоји њихов приједлог за потпуно реновирање Болнице, и набавку најсавременије опреме, за шта су спремни да издвоје и 15 милиона марака.