latinica  ћирилица
19/02/2016 |  16:01 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

Заводу за трансфузијску медицину Српске сертификат за систем управљања квалитетом (ВИДЕО)

Међународни сертификат ИСО 9001:2008, који подразумијева систем управљања квалитетом уручен је данас Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске. Процес сертификације извршила је сертификацијска кућа “ТИФ Адриа”.
ЈЗУ Завод за трансфузијску медицину РС - Фото: РТРС
ЈЗУ Завод за трансфузијску медицину РСФото: РТРС

Процес сертификације трајао је шест мјесеци, а ово је потврда дугогодишњег рада и улагања у систем квалитета Завода за трансфузијску медицину Републике Српске. Ова установа ће и у наредном периоду имати пуну подршку ресорног министарства.

- Опредијељени смо да и даље напредујемо у систему квалитета увођењем других стандарда, а првенствени нам је циљ акредитација наших лабораторија, као и успјешна акредитација код Агенције за сертификацију и акредитацију Српске, рекла је Гордана Гузијан, директорка Завода та трансфузијску медицину Републике Српске.

- Добијањем овог међународног сертификата ИСО, завод за трансфузијску медицину РС потврђује да је референтна установа која испуњава све стандарде сигурности и квалитета у процесу пружања здравствене заштите, додала је Љиљана Иванчић, помоћница министра здравља.

Завод је испунио све захтјеве стандарда ИСО 9001:2008, а кад је ријеч о квалитету и струци не заостају ни за једном сличном европском институцијом.

- Ово је стварно за примјер и ми ријетко нађемо сређену ситуацију као што је у Заводу, што креће од мотивације запослених, одговорности и овлаштења, следљивости па до доказа примјене свих стандарда струке, нагласио је Муамер Пељто, директор сертификационе куће “ТИФ Адриа“.

Завод је сада референтна установа која испуњава све стандарде сигурности и квалитета у процесу пружању услуга, а даљим улагањем и новим сертификатима задовољиће све потребе здравстене заштите становника Српске.