latinica  ћирилица
20/02/2016 |  17:28 ⇒ 21/02/2016 | 14:25 | Аутор: РТРС

Бијељина: Сабор подршке Павловићу и радницима банке (ВИДЕО)

Близу 2.000 грађана Семберије и Мачве окупило се данас на платоу испред Слобомир Универзитета у Бијељини како би на миран и достојанствен начин изразили подршку власнику Павловић банке Слободану Павловићу и другим ухапшеним радницима банке.
Бијељина - протест подршке Слободану Павловићу - Фото: СРНА
Бијељина - протест подршке Слободану ПавловићуФото: СРНА

Тужилаштво БиХ сумњичи их за злоупотребу положаја или овлашћења и прање новца.

Са скупа који су организовали мјештани села Попови у Републици Српкој и Бадовинци у Србији које повезује Павловића мост, поручено је да је Павловић велики српски добротвор и задужбинар, да је жртва монтираног процеса који наноси велику штету привреди Семберије. Скупу је присуствовао и предсједник Републике Српске Милорад Додик, представници привредног, јавног и политичког живота ове регије, као и велики број грађана.

Протестом желимо да поручимо да је Слободан Павловић српски добротвор који 25 година улаже новац у отаџбину, а његово хапшење је монтиран и политички мотивисан процес, истакли су на сабору подршке мјештани села Попови и Бадовинци које спаја Павловића мост.

-Народ исказује незадовољство јер је Слободан Павловић за нас највећи српски довротвор и ако њему судимо онда се запитајмо гдје смо то ми данас - рекао је Милисав Трфуновић, један од организатора сабора подршке.

Посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Милица Марковић рекла је да Павловићу и његовој породици даје подршку, првенствено као Бијељинка и Семберка.

- Суд и тужилаштво БиХ раде селективно, раде под политичким притисцима и раде по политичким инструкцијама. Сигурно је да је поступак који је поведен против господина Павловића и Павловић банке монтиран политички процес, а разлози и мотивација за то познати су Драгану Мектићу, Младену Босићу и другим истакнутим члановима СДС-а - рекла је Марковићева.

На значај компаније "Слобомир" са око 800 радника указали су привредници и грађани.

- На основу информација из Павловић банке лично сматрам да је банка стабилна и пословање моје компаније и других привредних субјеката из Семберије је и даље преко Павловић банке приоритетно и ми се морамо трудити да им дамо подршку - рекао је Ђорђе Славињак, предсједник Клуба привредника Бијељине.

Предсједник Скупштине града Бијељина Драган Ђурђевић изразио је задовољство што су грађани Српске, Семберије и Мачве препознали да је ово тренутак одбране Републике Српске и њених економских институција.

Семберија је изразито пољопривредни крај, а подршка бијељинског" Житопромета" и Павловић банке од пресудног су значаја за овај сектор.

- Сва Семберија и Република Српска подржава господина Павловића јер је то један честит и добар домаћин који је донио капитал у Семберију - рекао је Љубо Малетић, предсједник Удружења пољопривредника Бијељине.

Након јучерашње одлуке Апелационог вијећа Суда БиХ о укидању притвора за Павловића и остале, службеници компаније "Слобомир" Петар Лазић, Љиљана Гарић и Благо Благојевић пуштени су данас из притворске јединице уз мјере забране које подразумијевају кућни притвор.

Слободан Павловић коме је Суд БиХ такође укинуо притвор, још је у бијељинској болници гдје је због проблема са срцем и крвним притиском пребачен 17. фебруара. Његово здравствено стање је стабилно, али и даље захтијева стални љекарски надзор, о чему је обавијештен и Суд БиХ.