latinica  ћирилица
22/02/2016 |  10:47 | Аутор: Агенције

Најзанимљивија вјенчања у историји (ВИДЕО)

Ако уживате у вјенчањима, а немате ниједну позивницу у сљедећих неколико мјесеци, ево прилике за уживање. Захваљујући овој листи можете да се присјетите неких од најважнијих венчања у историји.

Најбољи улазак у цркву

Џил Петерсон и Кевин Хајнц одлучили су 2009. године да изведу традиционални улазак у цркву уз пјесму "Forever" Криса Брауна. Ушли су у историју захваљујући видео снимку њиховог вјенчања који је у првих 48 сати на интернету погледало 3.5 милиона особа, а још 85 милиона у међувремену. Још су у браку.

Најмасовније вјенчање

Свештеник Сун Мјунг Мун и његова супруга Хак Џа Хан вјенчали су 2.075 парова 1982. године на Медисон Сквер Гардену у Њујорку.

Најбоље двоструко вјенчање

Чанг и Енг Бункер, сијамски близанци рођени недалеко од Бангкока, емигрирали су у САД 1829. године и населили се на фарми у Сјеверној Каролини. Њихово вјенчање 1843. године за сестре Аделејд и Сару Ен Јетс сви су сматрали неприродним, али иако се сестре нису подносиле, остале су у браку с близанцима. Чанг и Аделејд имали су једанаесторо дјеце, а Енг и Сара десет.

Најкичерастије вјенчање

Одувијек је било чудних људи, као и оних који су жељели да привуку пажњу јавности. Када се те двије ствари споје, добије се вјенчање из 1969. године, које је видјело 40 милиона људи када се 37-годишњи свирач укулела Херберт Кори оженио 17-годишњом "Мис Вики" у телевизијској емисији "Tonight Show" Џонија Карсона.

Најишчекиваније вјенчање

Педесет осам година након што је Супермен упознао Лоис Лејн, пар се коначно вјенчао у DC Comics издању у децембру 1996. године. Иако је и прије у стрипу било вјенчања, ово је за многе обожаваоце био догађај вијека, без обзира на то што је био у цртаном издању.

Најгледаније вјенчање

Ако сте 29. јула 1981. године били већ рођени, можда сте били један од 750 милиона људи који су напето пратили вјенчање лејди Дајане Спенсер и принца Чарлса. Иако је током сљедећих деценија било још много фотографија пара, ништа није било узбудљивије од почетка њиховог брачног живота.

Најјефтиније вјенчање

Једна од најскупљих ставки сваког вјенчања су вјенчаница и одијело за младенце. Али, Џипси Тауб и Џејмз Смит одлучили се за нудистичко вјенчање испред Градске скупштине у Сан Франциску 2013. године. Протестујући против антинудистичких закона града, неки гости су се придружили младом пару и скинули мајице. Маријачи су их увесељавали музиком све док није дошла полиција, младенце замотала у ћебад и одвела их у притвор.

Најгламурозније вјенчање

У њему је било свега: Венеција, бродови, познате званице, поклони за госте, тоалете и одијела за која су биле задужене неке од најпознатијих модних кућа на свијету попут Арманија и Де Ла Ренте.... Све је било добро смишљено, укусно и предивно, а млада - Амал Аламудин зрачила је као и познати младожења – Џорџ Клуни.