latinica  ћирилица
25/02/2016 |  08:57 ⇒ 09:40 | Аутор: Б92

Стигле реакције на нове ФБ емотионе

Facebookове реакције, додатни начини реаговања на садржај на овој друштвеној мрежи осим палца горе, управо су постале доступне свим корисницима.
Нови емотикони на Фејсбуку - Фото: Screenshot
Нови емотикони на ФејсбукуФото: Screenshot

Увођење дугмета подигло је својевремено велику прашину - убрзо су се јавила нагађања у вези са тиме да ли ће ускоро бити уведено и дуго очекивано Dislake, али Facebook се није дао.

Умjесто тога, увео је пет различитих начина реаговања – Love, Haha, Now; Sad и Angry, јер, иако је Like добио разна друга значења осим "свиђа ми се", многима није било примjерено да се њиме означи да вам се свиђа нека негативна или тужна вијест.

Реакције би већ требало да су доступне корисницима, барем на веб верзији друштвене мреже – само пређите мишем преко сад већ старог и досадног дугмета Like и појавиће се нове опције. Такође, испод садржаја ће моћи да се види ко је од Facebook корисника на који начин реаговао.

Реакције су анимиране, попут малих GIF-ова, како би се емоција још више нагласила, а оставља се и могућност укључивања звукова у будућности.

Испод сваког садржаја ће се приказивати три најчешће коришћене реакције и реакције које су поставили ваши пријатељи (поређани по алгоритму ове друштвене мреже).