latinica  ћирилица
25/02/2016 |  13:43 ⇒ 26/02/2016 | 08:57 | Аутор: РТРС

Потрага за нападачима који су пуцали на полицију у Лукавцу (ФОТО и ВИДЕО)

Четири лица пуцала су јутрос на припаднике криминалистичке полиције Полицијске управе Лукавац који су вршили увиђај након што је јуче опљачкан и претучен осамдесетседмогодишњи повратник Урош Стојановић.
Јединица за подршку кренула у потрагу за осумњиченим - Фото: РТРС
Јединица за подршку кренула у потрагу за осумњиченимФото: РТРС

У Федералној општини Лукавац и на подручју Петрова у Републици Српској, у току је потјера за четири лица која су јутрос, након разбојништва над повратником Урошем Стојановићем, отворили ватру на припаднике Криминалистичке полиције.

Двојица браће Зоран и Славиша Михајловић из Бијељине те Велибор Томић и Драган Џаковић из Лопара, како незванично сазнајемо, раздвојила су се у двије групе и аутомобилом побјегла ка Петрову.

Поред Федералне полиције, у приправности је и Центар јавне безбједности Добој а на терену је и јединица Специјалне полиције Републике Српске као и хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске који врши извиђање терена. 

На мети нападача прво се нашао 87 годишњи повратник који је претучен и опљачкан, а четворица разбојника затим су, како сазнајемо, опљачкала и продавницу у Лопарама.

Разбојници су се дали у бијег према општини Петрово на територији РС. Сви путеви којима би се осумњичени могли кретати су, како наводе у полицији Тузланског кантона, блокирани.

 

У потрази учествују и припадници Центра јавне безбједности Добој уз помоћ хеликоптера.

Припадници Крим полиције, како незванично сазнајемо, у рутинској контроли и ненаоружани су вршили увиђај о разбојништву над повратником у засеоку Росуље, када је један од разбојника на њих испалио рафал из аутоматске пушке.

Претучени Стојановић је у тешком стању пребачен у Тузланску болницу а у унутрашњост куће разбојници су потпуно девастирали.