latinica  ћирилица
29/02/2016 |  14:45 | Аутор: Блиц

Свети Лео: Како су Срби честитали Дикаприју

Чини се као да је цијелио свијет одахнуо када је Леонарду Дикаприју коначно уручена престижна награда Америчке филмске академије.
Леонардо Дикаприо - Свети Лео Оскаромученик (Фото:  Twitter) -
Леонардо Дикаприо - Свети Лео Оскаромученик (Фото: Twitter)

Леонардо Дикаприо имао је само 18 година када је први пут био номинован за Оскара. Било је то за маестралну, додуше споредну, улогу у филму "Шта изједа Гилберта Грејпа".

Послије 22 године и још три номинације, његов несрећни низ је окончан и коначно је отишао кући са златном статуом у рукама.

Нажалост, то значи да на друштвеним мрежама више нећемо гледати бројне шале, пародије, духовите видео клипове и фотографије инспирисане глумчевим напорима да се докопа Оскара.

Вијест да је Академија наградила Дикаприја за улогу у филму "Повратник" потпуно је засјенила све друге моменте са синоћ одржане церемоније. Очекивано, славио је и цијели интернет, а међу њима и Србија.

Иако је покушај да се на београдском Тргу Републике организује славље за Дикаприја пропао, Срби су пронашли друге начине му да честитају велики тријумф. Тако је настала и ова "икона Светог Леа Оскаромученика".