latinica  ћирилица
07/03/2016 |  08:21 | Аутор: Б92

Лопова открио траг у брашну

Постоје бројни примјери који свједоче да се криминалци понекад сами разоткрију.Такав један необичан случај крађе догодио се у Великој Британији у граду Бристолу...
Лопов - Фото: илустрација
ЛоповФото: илустрација

Антони Рудкин (48) би могао да понесе титулу најнеспособнијег лопова, за крађу коју је починио прошле 2015. године у октобру мјесецу.

Антони је имао у плану и одлучио се опљачкати кућу свог комшије док је овај био на послу. Ипак, мало је овај смотани лопов очигледно прецијенио своје способности јер је, у буквалном смислу ријечи, на крају довео полицију до свог кућног прага.

Овај смотани лопов мјесеца док је претраживао кућу свог комшије неопрезно је срушио врећу брашна и потом још нагазио у брашно.

Не обазирући се на то да је ногом згазио брашно и да би тако могао оставити траг полицији, Рудкин је након крађе одшетао кући остављајући траг брашна. Био је толико увјерен да га неће ухватити јер је имао чак и рукавице на рукама.

- Неке истраге захтијевају невјероватну комплексност и високу интелигенцију и предани полицијски рад. Али у овом занимљивом али необичном случају лопов се сам разоткрио. Тако да дежурним полицајцима није дуго требало да открију ко је лопов и на крају га брзо ухапсе. Мислио је да је паметан и да је сакрио све трагове, али није примијетио да је угазио у брашно па нас је одвео директно до својих врата - пренио је британским медијима дежурни службеник полиције у британском граду Бристолу.

На крају, британски суд је смотаног лопова Антонија осудио на двоипогодишњу робију због провале и крађе у комшијској кући.