latinica  ћирилица
08/03/2016 |  16:09 ⇒ 18:27 | Аутор: Независне

Три пића ефектнија од лимунске воде за губљење килограма

Пола лимуна исцијеђеног у чашу млаке воде чудотворан је напитак али постоје још три пића која ће вам помоћи још ефектније да изгубите вишак килограма, уз мало физичке активности и наравно - бољу исхрану.
Чај - Фото: илустрација
ЧајФото: илустрација

1. Кафа

Назовимо је природним енергетским пићем: Истраживања су показала да пијењем двије до три шољице кафе прије вјежбања можете продужити тренинг и појачати га много више, него да нисте уопште унијели кофеин. Самим тим, то значи да ћете истрошити више калорија. Понављања вјежби се могу повећати до 20% након конзумирања кафе, али запамтите: увијек пијте чисту црну кафу, јер шећер и остали додаци само могу ублажити јачину кафе.

2. Вода

Замијените лимун са шаком леда. Хладна пића могу повећати издржљивост и енергију. Хладна вода вам може помоћи у губљењу додатних 100 калорија! Пијте сваки дан воду са ледом и у једној години можете изгубити и до 5 килограма годишње (без вежбања).

3. Зелени чај

Не само да је зелени чај без калорија, већ може повећати потрошњу калорија и убрзати губљење килограма. У једној студији, у којој су учесници пили 4 шољице зеленог чаја, изгубили су 3 килограма више за два мјесеца, него они који су пили само воду. Друга студија је показала да људи кој редовну пију зелени чај имају мањи струк и мање килограма. Изберите свјеж, топао чај који је богат катехином, без икаквих додатака.