latinica  ћирилица
13/03/2016 |  16:33 ⇒ 17:17 | Аутор: СРНА

Вишеград- Обиљежавање у Дражевини протекло без инцидената (ФОТО)

Око 600 чланова и симпатизера Равногорског покрета Републике Српске и Србије обиљежило је данас у мјесту Дражевина код Вишеграда, 70 година од када су припадници Озне ухапсили генерала Дражу Михаиловића.
Вишеград: Равногорски покрет - Дражо Михајловић - обиљежавање - Фото: СРНА
Вишеград: Равногорски покрет - Дражо Михајловић - обиљежавањеФото: СРНА

Равногорци и симпатизери генерала Драже Михаиловића присуствовали су парастосу који је служен на Спомен-обиљежју генералу и његовим пратиоцима капетану Николи Мајсторовићу, мајору Драгиши Васиљевићу и поручнику Благоју Ковачу, подигнутом у Дражевини, гдје је генерал ухапшен 13. марта 1946. године, а његови саборци убијени.

Инспектор полиције у Вишеграду Нешо Кесић изјавио је за Срну да је обиљежавање 70 година од хапшења генерала Драже Михаиловића, данас у Дражевини код Вишеграда, протекло у доброј атмосфери без икаквих инцидената. Он је навео да је на овом скупу било неколико медија из Републике Српске и ФБиХ, и да нико од њих није удаљен са овог мјеста, нити му је забрањено снимање.

Он је демантовао извјештаје медија који су објавили да су чланови Равногорског покрета физички напали екипе Федералне телевизије и ТВ Н1.

Вишеград- Обиљежавање у Дражевини (ФОТО:СРНА)