latinica  ћирилица
16/03/2016 |  16:42 | Аутор: 24sata.hr

У дворишту им се отворила рупа дубока 90 метара (ВИДЕО)

Како би се градић у Енглеској могао обнављати и ширити, инжењери према старим картама буше тло на мјестима гдје су се некада налазили рудници, како би утврдили колико су били дубоки. Али, овај их је рудник предухитрио...
Рупа дубока 90 метара - Фото: Screenshot/YouTube
Рупа дубока 90 метараФото: Screenshot/YouTube

Марк Томас је дроном снимио невјероватну рупу која се отворила уз ивицу куће у Корнволу (Енглеска). Она је само до нивоа воде дубока невјероватна 92 метра , а колико је дубока још испод тога засад није познато, пише Дејли Мејл.

Занимљиво, рупа се отворила у тренутку када су инжењери бушили тло како би утврдили колико је био дубок рудник који се некад ту налазио. С обзиром на то да се рупа отворила сама од себе, могло би се рећи да им је природа скратила напорни посао.

Нажалост, рупа је притом прогутала и дио терасе, као и половину гараже, због чега ће актуелни власник сигурно имати значајнијих проблема с продајом, уколико се на то одлучи. Наиме, питање је колико је успјешна санација уопште могућа у овако драстичном случају.

Стручњаци кажу да је исто тако могуће да ће се површински дио рупе ширити и да може 'прогутати' дио или чак цијелу кућу.

Иначе, цијела та регија некада је била премрежена рудницима, па стручњаци бушењима покушавају да сазнају гдје су се они некада налазили како би се могла планирати модерна градња и како се, на крају крајева, не би поновили овакви случајеви.