latinica  ћирилица
20/03/2016 |  14:26 ⇒ 16:49 | Аутор: СРНА

Бањалука: Обиљежен Свјетски дан оралног здравља

Студенти стоматологије Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци данас су на бањалучком Тргу Крајине обиљежили Свјетски дан оралног здравља и тим поводом дијелили промотивне летке и разговарали са грађанима.
Бања Лука: Орално здравље - Фото: СРНА
Бања Лука: Орално здрављеФото: СРНА

Студент продекан Медицинског факултета за одсјек стоматологије Јована Маријанац рекла је да је циљ данашње акције промоција оралног здравља, едукација становништва о правилној и редовној хигијени уста и зуба, као и едукација о превенцији и важности препознавања болести усне шупљине.

- Циљ нам је да подигнемо свијест људи да је орална хигијена основа здравог организма јер добрим превентивним мјерама многе болести можемо да спријечимо - рекла је Маријанац.

Она је додала да је према актуелним показатељима орална хигијена становништва у Републици Српској на ниском нивоу.

Свјетски дан оралног здравља обиљежавају земље широм свијета, ове године под мотом "Све почиње овдје. Здрава уста - здраво тијело", док је мото обиљежавања у Бањалуци "Мислите на вријеме, превенција је најбоље рјешење".

Обиљежавање Свјетског дана оралног здравља у Бањалуци одржано је под покровитељством Коморе доктора стоматологије Републике Српске и уз подршку Комитета за међународну размјену студената медицине Српске и Савеза студената Медицинског факултета.