latinica  ћирилица
22/03/2016 |  11:44 ⇒ 11:47 | Аутор: СРНА

Бијељина: Други интернационални фестивал музике "Примавера"

У Бијељини ће у петак, 25. марта, почети Други интернационални фестивал музике "Примавера", који ће окупити око 300 учесника из Србије, Црне Горе, Хрватске и БиХ.
Фестивал музике "Примавера" - Фото: илустрација
Фестивал музике "Примавера"Фото: илустрација


Фестивал је такмичарског карактера и трајаће до недјеље, 27. марта, а организатор је Удружење грађана "Музички умјетници Семберије" /УГМУС/ у сарадњи са Музичком школом "Стеван Стојановић Мокрањац".

Учесници фестивала такмичиће се у дисциплинама - клавир, клавирски дуо, хармоника, виолина, гитара и соло пјевање, а оцјењиваће их еминентни жири у саставу Радмила Смиљанић, Војин Васовић, Вера Огризовић, Злата Малеш и Арсен Чаркић.

У саопштењу организатора наводи се да је свечано отварање фестивала планирано у петак, 25. марта, у 19.00 часова у хотелу "Рас" у Етно-селу "Станишићи", када ће концерт одржати професор са Академије умјетности у Бањалуци Арсен Чаркић.

За суботу, 26. марта, предвиђена су такмичења у дисциплинама клавир соло, клавирски дуо, хармоника и гитара, а у 20.00 часова биће уручене дипломе и одржан концерт побједника.

У недјељу, 27. марта, кандидати ће се такмичити у дисциплинама клавир соло, клавирски дуо, виолина и соло пјевање, а у 20.00 часова предвиђено је уручење диплома и концерт побједника у овим дисциплинама.