latinica  ћирилица
23/03/2016 |  11:13 ⇒ 12:03 | Аутор: Index.hr

Алис Купер понудио 365.000 долара за живот у кући на Зеленковцу!?

Славни рокер Алис Купер је на свом Фејсбук профилу понудио фантастичну суму ономе ко се одважи да живи у рустичној кући у шуми Зеленковца код Мркоњић Града.
Кућа коју Купер нуди на Фејсбуку - Фото: илустрација
Кућа коју Купер нуди на ФејсбукуФото: илустрација

Бесплатан кров над главом и зарада од хиљаду долара дневно скоро да изгледа као бајка? Како пишу портали, чувени рокер, познат као ексцентрик, највјероватније се шалио, али не и његови фанови којих се пријавило више од 25 хиљада, а не треба заборавити ни више од 100 хиљада лајкова које је побрао.

Али, да би неко зарадио толике паре, треба се одважити на живот у дрвеној кући на осами, без телефона, интернета, телевизије и радија, а многима то данас дјелује неизводљиво.

Међутим, у овој кући коју је сам својим рукама направио, деценијама је живио умјетник Борислав Јанковић Боро кога је изненадила таква објава на Фејсбуку, донијевши му и неочекивану рекламу.

Боро каже да је у овој кући живио три деценије, а све до прије неколико година и без струје, телефона и аутомобила. Користио је воду из оближње ријеке, што му је, како истиче, добро дјеловало на инспирацију и концентрацију.

"Из искуства знам да се може живјети без бројних цивилизацијских достигнућа и у директном контакту с природом. Овдје можете живјети сретан живот свих 365 дана без технологије и људи. Можете покушати и на краћи период. Покушајте...", написао је Боро и захвалио Куперу на бесплатној реклами.