latinica  ћирилица
29/03/2016 |  12:18 | Аутор: СРНА

Објављен конкурс за суфинансирање међународне размјене студената

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је Јавни конкурс за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља за академску 2016/17. годину, за шта је буџетом планирано 110.000 КМ.
Студенти - Фото: РТРС
СтудентиФото: РТРС

Конкурс је расписан за одлазак редовних студената сва три циклуса студија ради студирања или обављања стручне студентске праксе у иностранству, као и одлазак академског особља у иностранство ради образовног или научно-истраживачког, односно културно-умјетничког рада на високошколским установама и научно-истраживачким, односно културно-умјетничким установама у иностранству, саопштено је из Министарства.

Путем овог конкурса суфинансира се и долазак студената сва три циклуса студија са акредитованих високошколских установа из иностранства ради студирања или обављања стручне студентске праксе на јавним високошколским установама и научно-истраживачким установама, односно културно-умјетничким установама у Републици Српској, те долазак академског особља са акредитованих високошколских установа из иностранства ради образовног или научно-истраживачког, односно културно-умјетничког рада на јавним високошколским установама и научно-истраживачким, односно културно-умјетничким установама у Републици Српској.

Право пријаве имају редовни студенти са најмање 60 ECTS бодова или наставници са најмање три године радног искуства на високошколској установи, уз сагласност матичне високошколске установе за одлазак у међународну размјену и позивно писмо од прихватне високошколске установе или научно-истраживачке установе, односно културно-умјетничке установе.

Критеријуми на основу којих се врши рангирање кандидата су успјех у претходним годинама студија, квалитет и садржај уговора о учењу, односно пракси, доказ о знању енглеског језика или језика земље у коју кандидат одлази на размјену, мотивационо писмо и биографија.

Јавни конкурс за суфинансирање међународне размјене студената и академског особља за академску 2016/17. годину је доступан на порталу Владе Републике Српске www.vladars.net, на страници Министарства просвјете и културе.