latinica  ћирилица
17/04/2016 |  15:54 | Аутор: Агенције

Шта вам тијело поручује ако се сваке ноћи будите у исто вријеме?

Тијело је невјероватан механизам. У њему се током сна догађају бројне хемијске реакције и промјене, а многе су повезане са стварима које радимо током дана.
Сан (Фото: ilustracija/dynamicyou) -
Сан (Фото: ilustracija/dynamicyou)

Ако се ноћу будите у исто вријеме или не можете да заспите, откријте прави разлог и сазнајте шта вам ваше тијело поручује.

Ако се будите између 23 сата и 1 сат

Ово вријеме повезано је са жучном бешиком. Овај орган разграђује масноћу коју сте током дана унијели у организам. Буђење у ово вријеме значи да једете претешку и премасну храну и да је вријеме да промијените прехрамбене навике.

Исто тако, буђење у ово вријеме може да значи и да у себи задржавате негативне емоције попут горчине, гњева и осуђивања себе и/или других. Сопствене или туђе грешке држе вас буднима.

Ако се будите између 1 и 3 сата

У ово вријеме тијело освјежава јетру која је чистач нашег организма. Буђење у ово доба ноћи може да значи да вам је јетра преоптерећена и да ради појачано. Тијело вас упозорава да промијените исхрану и смањите унос алкохола.

Исто тако, буђење у ово вријеме везано је за негативне емоције поут љутње, гњева и кривице због чега се тешко можете опустити.

Ако се будите између 3 и 5 сати

Ово доба повезано је са плућима која сакупљају кисеоник, шаљу га у остале органе и припремају тијело за нови дан. У то вријеме плућа се чисте. Ако се будите између три и пет у току ноћи, то може бити знак да су вам плућа преоптерећена загађеним ваздухом или пороком попут цигарета, али и тешком храном.

Исто тако, буђење у ово вријеме повезано је за осјећања попут туге и жаљења што може да значи да вам се у животу догодило нешто негативно и депресивно, а што нисте у потпуности прихватили или ријешили.

Ако се будите између 5 и 7 сати

Ово вријеме повезано је са дебелим цријевом које се тада чисти и обнавља. Овај процес веома је важан за читав организам, а буђење у ово вријеме може да значи да је тијело дехидрирано и да му фали воде.

Што се емоција тиче, буђење између 5 и 7 сати ујутро повезано је с осјећањима нестрпљења, празнине и несигурности. Исто тако, то може да значи да вам у животу фали промјена, кретање и улагања у себе.