latinica  ћирилица
18/04/2016 |  08:55 ⇒ 09:13 | Аутор: Агенције

Само Обама зна крај серије "Игра престола"

Предсједник САД Барак Обама наводно је добио свих 13 епизода шестог серијала популарне "Игре престола", која ће премијеру имати 24. априла, што је изазвало пометњу код фанова.
"Игрa престола" - Фото: илустрација
"Игрa престола"Фото: илустрација

Најватренији обожаваоци серије већ су покренули петицију у којој од Обаме захтијевају да им открије шта ће се десити до краја саге. Међутим, далеко су од тога да скупе 100.000 потписа, колико је потребно да предсједник макар прочита њихов захтјев.

Разлог оволико великог интересовања за серију, већег него иначе, јесте то што је за разлику од претходних серијала, овај снимљен само дјелимично по књизи Џорџа Р. Р. Мартина. Писац је у неколико наврата одлагао објављивање шесте књиге "Вјетрови зиме", која по његовом признању тешко да ће бити готова до краја године, али ће нешто од заплета бити приказано у новим епизодама. Тако, оставио је фанове да нагађају шта ће се десити са главним јунацима, па се теорије увелику кују.

Најактуелнија је прича око Џона Сњежног, који је заиста мртав. Али се нагађа да ће сценаристи направити флешбек, вратити њега, као и његовог оца Неда Старка и мртвог краља Роберта, који би требало да открију ко је Џонова мајка.

За то вријеме сигурно је да ћемо више гледати Брена Старка, који ће имати значајнију улогу у предстојећим ратовима; Сансу и Теона Грејџоја, који су успјели да побјегну од Ремзија Болтона, али је питање да ли ће му стварно умаћи; Денерис која ће сазнати колико је тешка судбина удовице када је његови насљедници буду заробили; краљицу Серсеи која покушава да поврати своју моћ уз помоћ брата и љубавника Џејмија Ланистера, а за то вријеме њихов млађи брат покушаће да замијени Денерис на престолу...