latinica  ћирилица
30/04/2016 |  08:45 ⇒ 22:21 | Аутор: РТРС

Честитке поводом 1.маја - Међународног празника рада

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је данас 1. мај - Међународни празник рада свим грађанима Српске и пожелио им да га проведу у добром здрављу и расположењу.
1. мај, празник рада - Фото: илустрација
1. мај, празник радаФото: илустрација

"Само економски јако и развијено друштво може да доведе до пуне афирмације и јачања права радника, социјалне правде и солидарности", навео је Додик у честитки.

Предсједник Српске истакао је да су институције Републике започеле реформе у настојању да побољшају укупну економску ситуацију и положај радника, које никада нису ни лаке ни једноставне, али су неопходне како би се привукле нове инвестиције, покренули производни капацитети и отворила нова радна мјеста.

"Наставићемо започете процесе и уложити додатни напор са циљем просперитетније будућности свих грађана Републике Српске", поручио је Додик.

1. мај честитала је и предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.

Влада Републике Српске чврсто је опредијељена да сачува свако радно мјесто, да кроз стварање што боље привредне климе и привлачење инвестиција, поспјеши отварање нових радних мјеста и раст броја запослених, наводи се у честитки.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић честитао је свим радницима, синдикатима и грађанима Републике Српске и БиХ 1. мај - Међународни празник рада и поручио да стечена радничка права морају да се поштују. Ђокић је навео да реформе на свим нивоима морају да садрже висок степен социјалне осјетљивости.

"Циљеви СП-а су отварање нових фабрика и реиндустријализација Републике Српске, због чега се трудимо да, гдје год је могуће, подржимо ново запошљавање и сачувамо постојећа радна мјеста", рекао је Ђокић.