latinica  ћирилица
30/04/2016 |  16:11 ⇒ 17:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Стефановић: Дебакл опозиције

Потпредсједник СНС-а Небојша Стефановић оцијенио је да су опозиционе странке, представници бившег режима и мањих удружења, на данашњем протесту доживјели дебакл.
Небојша Стефановић - Фото: РТРС
Небојша СтефановићФото: РТРС

Стефановић је од њих затражио да прихвате чињеницу да су на изборима претрпјели жесток пораз. 

- Тражимо од њих да прихвате чињеницу да су претрпели жесток пораз и огроман дебакл на овим изборима - рекао је Стефановић на конференцији за новинаре у сједишту СНС-а.

- Они не бране ништа. Они се труде да задрже своје привилегије, фотеље, власт колико год могу, али народ их не жели и то је болна чињеница са којом не могу да се помире - рекао је Стефановић.

Рекао је да се испред сједишта РИК-а у Београду окупило око 1.700 људи, који су, каже, организовано аутобусима дошли из Краљева, Панчева...Навео је да су се окупили они који су за и који су против НАТО, они који су против отварања фабрика, који су пљачкали од хендикепиране дјеце.

- Они су крали на изборима и тако се понашали и зато мисле да ће се сви понашати као они - рекао је Стефановић.

- Ми водимо политику тако да штитимо грађане, али нећемо да штитимо њихову бандитску политику - поручио је он.

Стфановић је ''дебакл'' опозиције илустровао резултатима избора у Војводини гдје је, како је рекао, ДС у покрајнској скупштини имала 56 посланика, а сада их има 10, док је СНС имао 22, а сада 63.

- Од 45 општина у Војводини у 40 смо убједљиво побиједили. У Београду смо сем у општинама Врачар, Стари град и Нови Београд побиједили убједљиво, и то смо на Новом Београду на парламентарним изборима убједљиво побиједили - рекао је Стефановић.

Истакао је да је народ изашао и рекао шта жели, а то је да Србијом владају поштени и одговорни, а не они који су пљачкали и мисле да ће данас оваквом врстом кампање моћи да се врате да пљачкају.

- Ми нигдје нисмо никога ни на шта присиљавали, нити нам пада на памет, нити нас интересује да негдје владамо. Општине нису наша очевина, већ грађани одлучују коме ће да дају повјерење - рекао је Стефановић.