latinica  ћирилица
01/05/2016 |  08:59 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: КиМ ће бити сачувани онолико колико га ми будемо чували

Министар за рад запошљавање борачка и социјална питања у влади Србије Александар Вулин присуствовао је поноћној литургији у манастиру Девич код Србице на КиМ одакле је свим православним вјерницима честитао Васкрс.
Александар Вулин - Фото: Screenshot
Александар ВулинФото: Screenshot

Вулин је уз традиционални поздрав "Христос Васкрсе" истакао да је Васкрс прилика да се сјетимо Косова и Метохије и Срба на КиМ уз поруку "да ће КиМ бити заборављени само онолико колико се ми усудимо да то урадимо и да ће Косово и Метохија бити сачувани онолико колико га ми будемо чували".

Вулин, који је прије министарске функције обављао дужност директора Канцеларије за КиМ, истакао је да нема бољег мјеста да се упути порука мира и порука жеље за добрим, за слободом, жеље за бољим и праведнијим животом него са Косова и Метохије.

"Срби на КиМ су најнапаћенији дио српског народа и зато јесу највољенији дио српског народа. Васкрс је порука мира, Васкрс је жеља за добрим, Васкрс је жеља за слободом", рекао је Вулин нагласивши да се не може рећи још увијек да је за Србе на КиМ наступило вријеме правде и потпуног мира.

Између два Васкрса имали смо небројене нападе на српске повратнике, имали смо поново покушај стрељања наше деце у Гораждевцу између два Васкрса, имали смо пуно нерасвјетљеног и некажњеног насиља, подсјетио је Вулин.

"Ја на Васкрс молим међународну заједницу да преузме већ једном своју дужност и своју обавезу, да испуни већ једном обећање које је дала Србима на Косову још давне 1999. године да ће овде бити мира и правде за све", рекао је Вулин.

Он је нагласио да је Васкрс дан када желимо да га проведемо са породицма, са онима које волимо, да га проведемо са онима који су нам дали имена и онима којима смо ми дали имена.

"Ја желим мир Србима на КиМ, као што желим мир свим грађанима Србије и свим православним вјерницима који празнују Христову побједу над смрћу. Ово је прилика да се сјетимо КиМ, да мислимо на Србе на КиМ", рекао је Вулин.

Поноћној литургији у манастиру Девич присуствовао је и државни секретар у Министарству за рад запошљавање борачка и социјална питања Александар Јаблановић који је из Девича послао поруку мира изразивши жаљење што Срби и после 16 година долазе у овај манастир у пратњи полиције.

Поред малобројних вјерника поноћној васкршњој литургији у манастиру Девич присуствовали су и начелник косовскомитровичког Округа Васо Јелић и шеф Српске листе Славко Симић.