latinica  ћирилица
04/05/2016 |  15:38 | Аутор: СРНА

Бореновић: Нема одустајања од протеста

Савез за промјене неће одустати од протеста најављених за 14. мај у Бањалуци, изјавио је данас члан Предсједништва Савеза за промјене и лидер ПДП-а Бранислав Бореновић.
Бранислав Бореновић - Фото: СРНА
Бранислав БореновићФото: СРНА

Бореновић је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да је Савез за промјене још 28. априла упутио захтјев полицији да одобри мирно окупљање грађана Републике Српске и изражавање незадовољства постојећим стањем у Српској.

Он је рекао да су у Савезу за промјене изненађени тврдњом генералног секретара СНСД-а Луке Петровића да су владајуће странке добиле сагласност МУП-а Републике Српске за контрапротесте 14. маја.

Бореновић је појаснио да МУП Републике Српске није орган који даје сагласност за протесте, већ је искључиво орган који може да забрани одређено окупљање у складу са чланом 13 Закона о јавном окупљању.

"Скандалозно је то што ради СНСД, у страху од слободне воље грађана Републике Српске, бораца, инвалида, младих, радника, пољопривредника, пензионера, мајки који желе да искажу своје незадовољство", сматра Бореновић.

Према Бореновићевим ријечима, они на тај начин "преузимају пуну одговорност за било какве проблеме, сукобе, немире у Бањалуци и Републици Српској и показују своју стварну намјеру да штите власт на све могуће начине".

Бореновић је рекао да је "срамота за СНСД да њихов генерални секретар говори о супротстављању вољи грађана Републике Српске називањем бораца, незапослених грађана, радника, инвалида, мајки, дјеце, младих издајницима Републике Српске".

"На овај начин СНСД је само изазвао додатни револт свих грађана Српске да у што већем броју дођу на протесте опозиције", оцијенио је Бореновић.

Коментаришући медијске информације о наводној ликвидацији Банке Српске, Бореновић је рекао да је то "још један показатељ катастрофалног стања у Српској" и како је власт водила Републику Српску свих ових година.

"Поставља се питање шта је са 150 милиона КМ депозита који ће нестати из Банке Српске и ко ће за то сносити одговорност?", упитао је Бореновић.