latinica  ћирилица
04/05/2016 |  18:33 ⇒ 20:47 | Аутор: РТРС

Мектићу смета Равногорски четнички покрет (ВИДЕО)

Док у БиХ јачају на десетине неконтролисаних екстремних исламстичких организација и терористичких кампова тзв. параџемата, министар безбједности БиХ Драган Мектић умјесто да одговори на који начин ће се борити против тероризма - бави се Равногорским четничким покретом.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

У најави емисије БХТ-а “Интервју” Мектић равногорце поистовјећује са радикализмом.

Равногорци из Српске поручују - послаћемо историју Равногорског покрета, јер Мектић као српски борац очигледно не зна да су се и они у послиједњем рату борили против оних који су радикални ислам довели у БиХ.

Безбједносни стручњаци сматрају да министар безбједности наставља антисрпску пропаганду Бакира Изетбеговића, зачету Исламском декларацијом, а спроведеном злочинима злогласног покрета "Ел Муџахид". 

Ако Мектића питате равногорски четнички покрет исто је што и радикализам, а добро је познато да је радикализам данас синоним за ИСИЛ. Фрустрира га и постројавање четничког покрета код Вишеграда.

И умјесто да као министар безбједности гарантује грађанима безбједност, Мектић још не зна ко је планирао терористичке нападе у БиХ, ко регрутује грађане за страна ратишта и ко је једном од топ свјетских терориста из Маоче Нусрету Имамовићу, који ратује и командује у Сирији, издао чак два бх. пасоша са скоро идентичним бројевима и фаслификованим личним подацима.

Мектић на питање како коментарише равногорски покрет одговара да га "коментира као покрет који заговара тај радикализам". Рекао је да му као министру не одговара постројавање код Вишеграда у оним црним униформама и да то не прихвата. Додао је и да га фрустрира  што не може ништа подузети по том питању, те да је о свему сачињена информација.

Мектић заборавља да је Равногорски покрет Српске - организација са стогодишњом историјом која баштини традицију Краљеве војске. Ако то не зна послаћемо му историју покрета- поручују равногорци из Српске.

Интересантно је, кажу, како министар брзо мијења мишљење. Прије извјесног времена о покрету је на Федералној телевизијиоговорио афирмативно, а данас их назива организацијом која промовише радикализам.

"То значи да је он инструмент одређене политике, појединаца који владају окупираном државом. Он као Србин и борац не смије да заборави за кога је ратовао. Он је министар безбједности у заједничким органима БиХ и он не смије да онејача Републику Срспку", сматра Јово Вукељић предсједник Равногорског покрета Републике Српске.

Равногорски четнички покрет не шаље људе на страна ратишта, не тргује оружијем и не учествује у планирању свјетских терористичких напада. Равногорци нису убили војнике у Рајловцу, нису убили полицајца у Зворнику.

У својим редовима немају сличне Мелвиду Јашаревићу који пуца по амбасадама. Равногорци немају у БиХ тзв. параџемате терористичке кампове и војне базе за обуку бомбаша самоубица, ратника ИСИЛА - поручују стручњаци за тероризам. Упозоравају Мектића да престане са антисрпском пропагандом како би се додворио Изетбеговићу.

"Министар Мектић као особа која је прво некомпетентна, а друго нема оперативних олаштења али он оправдава политику Бакира Изетбеговића која се доноси по сећијама у Сарајеву да се не ухватимо у коштац са проблемом који се изродио унутар бошњачког народа и унутар Ислама", каже Џевад Галијашевић стручњак за безбједност.

Галијашевић сматра да политичко Сарајево и бошњачки медији нису спремни да се ухвате у коштац с стварним проблемом -исламским радикализмом у БиХ, те се због тога баве Равногорским покретом који не представља никакву безбједносну пријетњу у БиХ.