latinica  ћирилица
05/05/2016 |  10:30 ⇒ 20:50 | Аутор: РТРС

СНСД-ДНС-СП: Наредне седмице о евентуалном отказивању масовних окупљања (ВИДЕО/ФОТО)

У Приједору је одржан састанак предсједника СНСД-а Милорада Додика, ДНС-а Марка Павића и СП-а Петра Ђокића.
Додик, Павић и Ђокић у Приједору - Фото: РТРС
Додик, Павић и Ђокић у ПриједоруФото: РТРС

Након састанка, Додик је рекао да ће наредне седмице позвати представнике свих странака и других организација на заједнички састанак, како би се постигао договор око најављених окупљања грађана, истакавши да протести нису рјешење.

На састанку је, како је речено, истакнута потпуна сагласност и јединство коалиције у организацији митинга "Срцем за Српску " који има за циљ исказивање подршке Српској и очувању њене аутономије. Додик је ипак нагласио, да уколико буде отказан протест опозиције, биће отказан и митинг владајућих странака.

Лидер социјалиста Петар Ђокић је рекао да митингом "Срцем за Српску" владајуће партије желе да покажу да нису странке и власт, која нема подршку народа.

Предсједник ДНС-а Марко Павић је изјавио да најављени протести тзв. Савеза за промјене нису начин рјешавања битних питања за Републику Српску, наглашавајући да имају другу позадину, која се, како је рекао, могла видјети у земљама региона.

СНСД, СП и ДНС су, како је речено, у потпуности договорили и заједнички наступ коалиције у свим општинама на локалним изборима. 

Састанак Додик - Павић - Ђокић (фото: РТРС)

На састанку је, како је речено, истакнута потпуна сагласност и јединство коалиције у организацији митинга "Срцем за Српску " који има за циљ исказивање подршке Српској и очувању њене аутономије.

Речено је и да је у потпуности договорен и заједнички наступ коалиције у свим општинама на локалним изборима.

Додик и Павић у Приједору (фото: РТРС)

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас да митингом "Срцем за Српску" владајућа коалиција жели ставити до знања да није без подршке народа.

"Није било потребе да се заказују протести и митинзи којима се позивају народ или чланови странака да изађу на улице. За неколико мјесеци ће бити избори, јуче су расписани", рекао је Ђокић новинарима у Приједору након састанка са лидерима СНСД-а Милорадом Додиком и ДНС-а Марком Павићем.

Он је изразио забринутост што се таква активност може претворити у полигон на коме ће се спроводити други планови који су давно срачунати с лошим намјерама према Републици Српској и што се могу грађани злоупотребљавати.

"У том смислу видимо опасност организације таквих скупова, али пошто смо у изборној години, ми не можемо остати пасивни и не можемо оћутати овај тренутак", навео је Ђокић.

Он је изразио очекивање да се иницијативи за састанак код предсједника Републике Српске одазову људи који имају ауторитета и који би томе дали подршку, јер се ништа практично ни суштински не може мијењати тога дана него се може мијењати 2. октобра, а штету могу претрпјети Република Српска и сви њени грађани.

"Важно је каква ће порука отићи из Републике Српске. Неко ће се потрудити, ја то унапријед могу да кажем, да пошаље што лошију поруку о Републици Српској као мјесту које је лоше и то може да одврати добре инвеститоре са којима ми посљедњих мјесеци интензивно радимо", поручио је Ђокић.

Он је додао да је, осим предизборног, веома битно да су коалициони партнери договорили и постизборни заједнички наступ.

Састанку коалиционих партнера присуствовали су генерални секретари СНСД-а и ДНС-а Лука Петровић и Драгутин Родић.