latinica  ћирилица
05/05/2016 |  11:26 ⇒ 11:27 | Аутор: СРНА

Српска: Настављен тренд већег броја кретања домаћих гостију

Туристичка организација Републике Српске саопштила је да је у првом кварталу ове године настављен прошлогодишњи тренд већег броја кретања домаћих гостију у односу на стране туристе.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

У данашњем саопштењу достављеном Срни ТОРС наводи да је та разлика видљиво мања из године у годину.

Дати су подаци за прошлу годину, према којима је у Српској забиљежено 686.944 ноћења, или 14,7 одсто више него у 2014. години, као и да је повећан број долазака туриста, уз констатацију да је такав тренд присутан и у првом кварталу ове године.

У саопштењу се додаје да ТОРС даје значајан допринос у промоцији туристичке понуде Српске на ширем домаћем и иностраном тржишту.

"Кроз сегметне промотивних активности, наступа на сајмовима, берзама, презентацијама, организације студијских посјета, израду и штампање промо материјала, промоцију у медијима, аутдор и онлајн промо кампање, ТОРС интензивно ради на промоцији и унапређењу туристичке понуде и производа у Српској", наводи Туристичка организација.

Међу реализованим активностима у промоцији туристичке привреде Српске наведено је учешће на већем броју сајмова у иностранству, на којима је забиљежено велико интересовање посјетилаца, медија, те представника туристичких агенција и туроператера који су се интересовали за разноврсне туристичке понуде, као и предстојећа учешћа на оваквим манифестацијама.

ТОРС је најавио и реализацију студијске посјете пољских новинара специјализованих за гастро понуду.

"У припреми је студијска посјета новинара из Руске Федерације. Руска државна телевизија `Канал 1` снимаће у јулу промотивне филмове у Републици Српској за руско тржиште, а имаћемо групу кинеских туроператера и кинеске државне телевизије, као и посјету медијских партнера из региона", наводи се у саопштењу.

Најављено је за почетак јуна и представљање туристичких дестинација Српске туристичким агенцијама и представницима Комитета за туризам Нижњег Новгорода, а у септембру туроператерима из Аустрије.

"Посебно смо поносни што смо успјели представити регионални туристички производ - заједно Србија, Црна Гора и Република Српска, односно БиХ, на сајму у Дубајиу, а заједнички ћемо се презентовати и у Пекингу и Хонг Конгу. Ово је врло важно регионално представљање за далека тржишта", додаје се у саопштењу.

Осим тога, ТОРС ће реализовати и пројекте у сарадњи са локалним и регионалним партнерима, ради унапређења, промоције и развоја туристичке понуде овог простора, док су у припреми и нова издања промотивног материјала.

"Свака активност је планирана и брижљиво усмјерена ка остварењу наших циљева - примарно позиционирати Републику Српску на туристичкој мапи региона и Европе и дати јој мјесто које заслужује у конкуренцији најквалитетније туристичке понуде овог ширег простора", наводи се у саопштењу.