latinica  ћирилица
05/05/2016 |  12:18 ⇒ 13:10 | Аутор: РТРС

Потписани уговори за реконструкцију и адаптацију амбуланти ДЗ у Добоју и Броду

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић потписао је данас уговоре са представницима фирми које су побиједиле на јавним тендерима за реорганизацију и адаптацију дијела Дома здравља Добој и три амбуланте породичне медицине Дома здравља у Броду.
Потписивање - Фото: РТРС
ПотписивањеФото: РТРС

Вриједност уговора за адаптацију и реорганизацију дијела објекта Дома здравља у Добоју је 594.894 конвертибилних марака са ПДВ-ом, а извођач радова је ГП “Градип” а.д. Прњавор. Средства у потпуности обезбјеђује Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске. 

Радовима је предвиђена унутрашња санација просторија на два спрата, која подразумијева реорганизацију постојећих просторија и прилагођавање потребама амбуланти породичне медицине и других служби, санацију подова, зидова, замјену унутрашње столарије, потпуну санацију и реконструкцију инсталација струје, воде, канализације, као и реконструкцију рачунарске мреже. Пројектом је предвиђена и уградња лифта. 

Укупна вриједност потписаног уговора за адаптацију амбуланти породичне медицине Винска, Горње Колибе и Лијешће Дома здравља Брод је 163.202 конвертибилне мараке са ПДВ-ом. Министарство здравља и социјалне заштите РС обезбиједиће 70 одсто средстава, а 30 одсто општина Брод.  

Ради се о радовима санације и адаптације постојећих објеката и реорганизацији унутрашњег простора како би се прилагодио потребама амбуланти породичне медицине. Предвиђене су амбуланте са пратећим просторијама намјењене за један тим породичне медицине. Радови обухватају санације подова, зидова, плафона, кровне конструкције, реконструкцију инсталација (воде и канализације, електроинсталација, гријања) и телефонске и  рачунарске мреже. Извођач радова је фирма „Универзал БС“ д.о.о. Бања Лука.

Подсјећамо, у Дом здравља Добој Министарство здравља и социјалне заштите до сада је уложило 754.920 КМ, а у Дом здравља у Броду 660.829 КМ.

У периоду од 2006 – 2016. године кроз реализацију пројеката „Развојни програм Републике Српске“ и „Јачање здравственог сектора“ укупно је изграђено или реконструисано 85 објеката, односно 228 амбуланти породичне медицине. 

Планирано је да до краја 2016. године укупно буде реконструисано и изграђено 127 објеката, односно 334 амбуланте продичне медицине.