latinica  ћирилица
08/05/2016 |  08:11 ⇒ 08:16 | Аутор: РТРС

Шала или провокација: Руси произвели сладолед "мали Обама"

Руска компанија Славитса очигледно покушава да заради на захладњелим односима Москве и Вашингтона, тиме што је почела да производи сладолед под именом “мали Обама“, на тај начин иритирајући званичнике Сједињених Америчких Држава.
Сладолед "Обамка" (Фото: evening-kazan.ru) -
Сладолед "Обамка" (Фото: evening-kazan.ru)

Производ, на руском тржишту под именом "Обамка", прекривен је чоколадом а на амбалажи је приказан цртеж младог Африканца са осмјехом на лицу, минђушом у уху и сладоледом у руци.

Компанија из сибирског града Краснојарск наводи да је једноставно ријеч о циљној групи, која се односи на дјецу, због “веселог“ садржаја цртежа.

“Са различитим укусима и глазурама, сладолед симболизује различите расе наше планете“, нагласили су и додали да је цртеж дјечака инспирисан једним совјетским филмом.

Заправо је ријеч о популарном совјетском цртаном филму о острву Чунга-Чанга, магичном и срећном мјесту са неограниченом количином забаве.

"Називи сладоледа морају да имају име које се лако памти. За оне са богатом маштом, разне варијације могу да падну на памет, али овај производ је за дјецу и нема везе са политиком“, закључено је у изјави.