latinica  ћирилица
13/05/2016 |  21:26 ⇒ 21:32 | Аутор: СРНА

У Теслићу почео 4. Конгрес кардиолога

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић отворио је вечерас у Теслићу 4. конгрес кардиолога на којем учествују свјетски стручњаци у овој области.
Теслић: Конгрес кардиолога - Фото: СРНА
Теслић: Конгрес кардиологаФото: СРНА

Богданић је рекао да је значај Конгреса вишеструк, јер су окупљени врхунски стручњаци из региона, Европе и свијета, па ће домаћи кардиолози бити у прилици да се упознају са новим процедурама у лијечењу и дијагностици и да размјене искуства.

Предсједник Удружења кардиолога Српске Драган Унчанин рекао је да су стручњаци из Српске аутори највећег броја радова, који ће бити представљени на Конгресу. Истакао је да Српска у области кардиологије не заостаје за земљама региона.

Према његовим ријечима, Конгрес је општег типа и обрађује општу патологију кардиоваскуларног система.

На 4. конгресу кардиолога, који траје до недјеље 15. маја, осим домаћих, присуствују и љекари из Руске Федерације, САД, Енглеске, Ирске, Швајцарске, Аустрије и Мађарске.

На конгресу ће бити обрађено 13 тема, а посебно ће бити презентовани најважнији дијелови значајних клиничких препорука Европског удружења кардиолога, Америчког колеџа за кардиологију и Америче асоцијације за срце публиковане у протекле двије године.