latinica  ћирилица
22/05/2016 |  17:35 ⇒ 20:55 | Аутор: РТРС

Колективно крштење приједорских основаца (ВИДЕО)

У Приједору је данас уприличено колективно крштење. Свету тајну крштења примило је десет ученика деветих разреда Основне школе „Десанка Максимовић“. Дојучерашњи другови из клупе од данас су једни другима крштени кумови. Ово је већ постала традиција на крају основног образовања у приједорској школи.
Приједор - Групно крштење - Фото: РТРС
Приједор - Групно крштењеФото: РТРС

Данашњи догађај за десет ђака школе „Десанка Максимовић“ остаће у сјећању до краја живота. Завршетак изучавања православне вјеронауке као предмета, обиљежили су колективним крштењем.

Ивана Кесић, ученица ОШ „Десанка Максимовић“ каже да за њу овај догађај представља јако лијеп догађај који ће јој сигурно остати у сјећању као лијепа успомена из основне школе.

И њен друг Зоран Торбица истиче да је ово крштење велики дан за њега јер ће стећи крсне кумове.

Онима који су данас крштени кумовали су другари, који су заједно школске бриге дијелили протеклих девет година. Једни са другима сада су повезани на посебан начин.

"Они су добровољно на крају школовања, послије осам година проучавања православне вјеронауке, изразили жељу да буду крштени. Једно овакво саборно крштење у храму је почетак њиховог духовног живота и нешто чега ће се сјећати читавог живота", рекао је вјероучитељ Илија Башић.

Крај је школе, али не и другарства. Ови млади људи су примјер како се из доброг пријатељства увијек рађа кумство.