latinica  ћирилица
23/05/2016 |  11:47 ⇒ 12:03 | Аутор: РТРС

МСУ РС: Додијељене награде побједницима ликовног конкурса (ФОТО)

У Музеју савремене умјетности Републике Српске у суботу 21. маја у оквиру манифестације Европска Ноћ музеја додијељене су награде побједницима ликовног конкурса на тему свемирских истраживања под називом „Како изгледа ваша будућност?“.
Награде додијељене побједницима конкурса - Фото: РТРС
Награде додијељене побједницима конкурсаФото: РТРС

Овај конкурс организован је као пратећи програм изложбе „Повратак на мјесец: кратка историја будућности“ у сарадњи са Амбасадом Сједињених Америчких ДржавауБиХ, а спроведен је уз препоруку Републичког педагошког завода Републике Српске на нивоу цијеле Републике за ученике основних школа од шестог до деветог разреда.

За прве три награде такмичило се 377 радова из 36 школа из Републике Српске.

Жири, у којем су били Лана Пилиповић, Маша Давидовић, Младен Бањац кустоси МСУ РС, Немања Мићевић, графички дизајнер МСУ РС и Драган Кесић представник Америчке амбасаде у БиХ, изабрали су 10 најбољих радова од којих су три награђена.

Прву награду добио је Сандро Гржељ, ученик седмог разреда Основне школе „Алекса Шантић“ из Бањалуке, који је награђен професионалним телескопом, другу награду освојила је Ивана Николић, ученица осмог разреда Основне школе „Вук Стефановић Караџић“ из Добоја која је награђена електронским читачем књига Kindle, док је и трећу награду освојио Алекса Ћетковић, ученик седмог разреда Основне школе „Вук Стефановић Караџић“ из Бијељине који је награђен књигама о свемиру.

Награде побједницима Ликовног конкурса уручио је Едвард Галагер, шеф канцеларије Америчке амбасаде у Бањалуци.

Додјела награда побједницима ликовног конкурса
Фото: РТРС

Додјела награда побједницима ликовног конкурса
Фото: РТРС

Додјела награда побједницима ликовног конкурса
Фото: РТРС

Додјела награда побједницима ликовног конкурса
Фото: РТРС